Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Bugün Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı açılış töreni ile birlikte uzun zamandır konuşulan Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi hizmete tamamen açıldı.
Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Bugün Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı açılış töreni ile birlikte uzun zamandır konuşulan Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi hizmete tamamen açıldı.

Bir süredir yapımı devam eden Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi bugün düzenlenen bir törenin ardından hizmete açıldı. Tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşmiş oldu. Japonya Başbakanı Şinzo Abe de törene video konferans yöntemi ile katılarak sürece eşlik etti.



Uzun zaman sonra salgın nedeniyle ilk kez bir açılışın gerçekleştirilmesi dikkatlerden kaçmadı. Normalleşme adımlarının atıldığı bu günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da tören sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Törende salgın nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyulduğunun görülmesi de dikkatlerden kaçmadı.



Video konferans yöntemi ile törene katılan Japonya başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekten ve ortak bir çalışma yapmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek memnun olduğunu belirtti. Küresel salgın sorunu nedeniyle İstanbul’u ziyaret ederek açılışa bizzat katılamadığının da altını çizdi.



Hastane Planlanan Tarihten Erken Açıldı



Hastanenin planlanan süreç içerisinde değil daha erken açıldığının altı çizildi. Normal takvime göre Haziran ayında açılması bekleniyordu ancak koronavirüs salgınının gündeme gelmesinin ardından hastalıkla mücadele için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sonrasında çalışmalar hızlandırıldı.



Hastanenin ilk etabı ilk olarak 20 Nisan tarihinde açılmıştı. Geniş yoğun bakım kapasitesi ve bunun yanı sıra gelişmiş imkanları ile salgının seyrine bağlı olarak aktif halde kullanılması planlanmıştı. Bugün yapılan açılış töreni sonrasında hastanenin tamamının hizmete girdiği belirlendi.



İstanbul’un en gelişmiş şehir hastanesi olduğu ifade edilirken, bu çalışmanın sağlık sektörü için açılmış çok önemli bir adım olduğu ifade edildi. Özellikle yoğun bakım hizmetleri ile yaşanabilecek bir krize karşı önlemler sunması planlanıyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Değerlendirmelerinde ‘Bu hastane sağlık turizmi için son derece önemli bir adım olacak. İstanbul Havalimanına yakın olması nedeniyle yabancı misafirlere de hizmet verecek. Artık İstanbul’un uluslararası bir sağlık merkezi olduğunu söyleyebiliriz’ dedi.



emlak365.com