Başsavcı Tuba Ersöz Ünver kimdir, kaç yaşında nereli? Türkiye'nin ilk başörtülü il başsavcısı oldu!

Resmi Gazete'nin 20 Haziran 2022 tarihli sayısında HSK atama kararları yayımlandı. Gümüşhane İl Başsavcısı olarak atanan Tuba Ersöz Ünver kimdir merak konusu oldu.
Başsavcı Tuba Ersöz Ünver kimdir, kaç yaşında nereli? Türkiye'nin ilk başörtülü il başsavcısı oldu!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) yaz kararnamesi ile birçok hakim ve savcının grev yeri değişirken yeni başsavcılar atandı.

Başsavcı atamalarında bir isim ise dikkat çekti. Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz, ilk baş örtülü başsavcı oldu.

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver kimdir?

Daha önce Nazilli Savcısı olarak görev yapan Tuba Ersöz Ünver, 2020 kararnamesi ile Konya Beyşehir Başsavcısı olarak atandı.

1989 yılında Elazığ'da doğan Tuba Ersöz Ünver, Elazığlıdır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Bakırköy ve Elazıığ'a adli yargı hakimi olarak atandı.

2017 yılında Şanlıurfa Halfeti'de Cumhuriyet Savcısı olarak görev aldıktan sonra 2018 yılında Aydın Nazilli'de Cumhuriyet Savcılığı yapmıştır. Nazilli Ağır Ceza'da görev yapmakta olduğu sırada HSK kararnamesi ile Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştır.

Resmi Gazete'nin 20 Haziran 2022 tarihli sayısında yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararına göre, Tuba Ersöz Ünver Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.

İl Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, Türkiye'nin ilk başörtülü kadın il başsavcısı oldu.

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Duygu Bayar da Yalova Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Tuba Ersöz ve Duygu Bayar'ın atama kararları sonrasında kadın il başsavcı sayısı ikiye çıktı.