Beyaz Saray Duyurdu! Erdoğan İle Biden Görüşecek Masada Olan Başlıklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni ABD Başkanı Biden henüz bir görüşme gerçekleştirmediler. Biden ile Erdoğan'ın neden görüşme yapmadıklarına ilişkin bir soru Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'ne soruldu.
Beyaz Saray Duyurdu! Erdoğan İle Biden Görüşecek Masada Olan Başlıklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni ABD Başkanı Biden henüz bir görüşme gerçekleştirmediler. Biden ile Erdoğan'ın neden görüşme yapmadıklarına ilişkin bir soru Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'ne soruldu. Sözcü hem bu zamana kadar neden görüşme olmadığını hemde görüşmenin ne zaman olacağına ilişkin ilk açıklamada bulundu.

ERDOĞAN İLE BİDEN GÖRÜŞECEK

Joe Biden'ın ABD Başkanlığı görevine seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Biden henüz görüşme gerçekleştirmediler. Seçimin ve başkanlık devrinin üzerinden birkaç aylık süre geçmiş olmasına rağmen görüşmenin neden gerçekleştirilmediğine dair ise ilk açıklama geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki günlük basın toplantısı kapsamında bu soruya yanıt verdi.

Kameralar önünde gündem başlıklarına dair açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Psaki daha sonra kendisine sorulan sorulara yanıt verdi. Bir basın mensubu Psaki'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın neden hala bir görüşme yapmadığı sorusunu yöneltti.

Bu soru üzerine Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki görüşmenin neden olmadığına ve ne zaman olacağına ilişkin "Erdoğan ile Biden neden hala görüşme yapmadı. Biden'ın henüz konuşmadığı birçok lider var. Görüşme olacaktır. Biden, gelecek hafta ve aylarda bu görüşmeleri yapacaktır. Bir noktada Erdoğan ile de görüşeceğinden eminim." açıklamasında bulundu.

MASADA YER ALACAK KONULAR?

Görüşmenin tarihine ilişkin net bir açıklama yapılmasa da önümüzdeki günlerde resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Gerçekleştirilecek ilk görüşmede ise ABD Türkiye ilişkileri, pandemi sonrası ticaret, S-400 konusu, Doğu Akdeniz ve Suriye başlıklarının konuşması bekleniyor.