Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Bayram Sonrası Temkinli Normalleşme 2021 Takvimi Nasıl Olacak, Yasaklar, Kısıtlamalar Kalkacak Mı?

17 günlük tam kapanma dönemi sürerken vatandaşlar bayram sonrası temkinli normalleşme süreci hakkında araştırmalar yapmaya devam ediyor. Süreçte Ramazan bayramı sonrası normalleşme takvimi 2021 araştırılırken yine yasakların kalkacağı tarihte merak konusu olmuştu. Peki, bayramdan sonra normalleşme başlayacak mı, normale dönüş takvimi 2021 nasıl işleyecek, normalleşme ne zaman başlayacak?
Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Bayram Sonrası Temkinli Normalleşme 2021 Takvimi Nasıl Olacak, Yasaklar, Kısıtlamalar Kalkacak Mı?

Başlanan tam kısıtlama dönemi ile beraber alınan tedbir kararlarının son derece sıkı bir şekilde uygulanmaya başlanması ile beraber vaka sayılarında beklenen düşüş başladı. Günlük 60 bin sınırnı aşan vaka sayısı yeniden alınan tam kapanma kararının da olumlu etkisi ile 30 bin altına çekildi.

Vaka sayılarında düşüş etkisinin başlaması ile beraber yeniden normalleşme takvimi 2021 de merak konusu oldu. Özellikle de bayramdan sonra yeniden sokağa çıkma yasağı uygulamasının akıbeti merak edilirken illerde yerinde karar döneminde olduğu gibi vaka sayısında düşüş yaşanan yerlerde normalleşme başlayacak mı sorusuna yanıt aranmaya başladı.

RAMAZAN BAYRAMI SONRASI NORMALLEŞME BAŞLAYACAK MI, NORMALE DÖNÜŞ TAKVİMİ 2021 NASIL İŞLEYECEK?

Soruların artması üzerine açıklama Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tarafından yapıldı. İlhan vaka sayısında yaşanan düşüşün sevindiren bir gelişme olduğunu belirterek ancak düşen vaka sayılarının yeniden normale dönüş anlamına gelmeyeceğini belirterek bu düşünceye kapılmanın yanlış olduğunu söyledi.

Düşen vaka sayılarının tam kapanma sonrası beklenen bir gelişme olduğunu belirten İlhan ancak dikkat edilmediği takdirde sadece 1 ayda bile eski rakamların tekrar görülebileciğini belirterek 26 bin civarına çekilen vaka sayısı sonrasında herşeyin bir anda 11 Mart 2020 tarihinden öncesi gibi olmasının beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Bayram Sonrası Temkinli Normalleşme 2021 Takvimi Nasıl Olacak, Yasaklar, Kısıtlamalar Kalkacak Mı?

1 HAZİRAN 2021 TARİHİ İTİBARİ İLE YENİDEN NORMALLEŞME BAŞLAYACAK MI, HERŞEY NORMALE DÖNECEK Mİ, KISITLAMALAR VE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI?

İnsanların en çok merak ettiği soruların başında yer alan sokağa çıkma yasağı ve normalleşme takvimi hakkında da bilgi veren İlhan 17 günlük kısıtlamanın ardından yine kurallara uyulması gerektiğini belirterek baz yasakların uygulanmaya devam edeceğini söyledi. İlhan "Bayram sonrası normalleşme planı kısıtlamanın bitiminden önceki hafta vaka sayıları değerlendirilerek oluşturulacak.

1 Haziran'dan itibaren tamamen normale dönülecek gibi söylentilerin şu an için hiçbir dayanağı yok. Bayram sonrası hangi kısıtlamaların kaldırılacağını belirlemek için vaka sayılarının istenen düzeye düşmesi gerekiyor" diyerek bu düşüş yaşanmadan normalleşme takvimi ve uygulamalarına geçiş yapılamayacağını söyledi. Bu nedenle herkesi tedbirlere sıkı bir şekilde uymaya devam eden İlhan tedbirlere uyulması halinde normalleşme sürecine geçişin mümkün hale gelebileceğini dile getirdi.