Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı! Türkiye'de Sokağa Çıkma Yasakları Geri Gelecek Mi?

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarının her geçen gün artmaya devam etmesi üzerine uzman isimler tarafından çeşitli uyarılar yapılmaya devam ediliyor.
Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı! Türkiye'de Sokağa Çıkma Yasakları Geri Gelecek Mi?

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarının her geçen gün artmaya devam etmesi üzerine uzman isimler tarafından çeşitli uyarılar yapılmaya devam ediliyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü durumun çok vahim olduğunu söyleyerek sokağa çıkma yasağı dahil çeşitli tedbirlerin uygulanmasının zorunluluk haline gelebileceğini söyledi.

Türkiye'de koronavirüs vaka sayıları günden güne artmaya devam ediyor. Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de yaşanan durum hakkında bir değerlendirme yaptı. Tevfik Özlü salgının gidebileceği nokta konusunda endişleleri olduğunu ifade ederek kontrolün kaybedilmeye başlandığını söyledi.



ENDİŞE VERİCİ BİR SÜREÇ YAŞANIYOR



Koronavirüste mevcut durumun izahının zor olduğunu söyleyen Tevfik Özlü, “Endişe verici bir süreç yaşıyoruz. Her gün hem vaka sayısı artıyor hem de ölüm sayıları yükseliyor. Kesinlikle salgın kontrol altında diyemeyiz. Üstelik sonbaharda çok daha artış meydana geleceğini öngörüyoruz. Ciddi rakamları yenidne görmeye başlayacağız. Hepimiz dikkatli olmak zorundayız.” dedi.



İNSANLARI EVLERİNDEN ÇIKARTMAZSANIZ SALGIN DURUR!



Vatandaşların tedbirlere uymaları gerektiğinin altını çizen Tevfik Özlü, “İnsanları evlerinden dışarıya çıkartmazsanız salgın durur. Ancak bir de devam eden hayat, ekonomik mecburiyetler var. Herkes maskesini takmalı ve sosyal mesafeye uymalı. Ancak bunu dünyada başarabilen ülke neredeyse yok. Sadece Çin bu konuda başarılı oldu.” ifadelerini kullandı.



SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI GERİ GELECEK Mİ?



Sokağa çıkma yasakları konusunda da düşüncelerini açıklayan Tevfik Özlü, “Koronavirüsteki süreç bizi sokağa çıkmayasaklarına doğru ilerletiyor. Ancak ne ben ne de Bilim Kurulu'nun herhangi bir üyesi sokağa çıkma yasakları geri gelecek şeklinde bir açıklama yapamaz. Biz tavsiye ederiz elbette ama bu kararı almak ve bunu uygulamaya sokmak Türkiye'yi yönetenlere aittir. Ancak vaka sayıları bu şekildeartmaya devam ederse kısıtlamaları ülke olarak yüksek sesle konuşmaya yeniden başlayacağız.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com