Bilim Kurulu Üyesi Duyurdu! Türkiye'de Mutasyonlu Koronavirüs Kaç İlde Görüldü?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs görülen il sayısını açıkladı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mutasyonlu koronavirüs yükselişe geçti.
Bilim Kurulu Üyesi Duyurdu! Türkiye'de Mutasyonlu Koronavirüs Kaç İlde Görüldü?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs görülen il sayısını açıkladı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mutasyonlu koronavirüs yükselişe geçti.

Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs şoku yaşanıyor. Dünyayı etkisi altına almaya başlayan ve bilinen koronavirüsün daha teklikelisi olarak değerlendirilen mutasyonlu koronavirüs ülke genelinde yayılmaya devam ediyor.



MUTASYONLU KORONAVİRÜS HASTALIĞI ŞİDDETLENDİRİYOR!



Mutasyonlu koronavirüs hakkında açıklama yapan Bilim kurulu Üyesi prof. Dr. Sema Turan, “Son günlerde İngiltere'den gelen bilgilere göre mutasyonlu koronavirüs hastalığın daha şiddetli bir şekilde gerçekleşmesine neden oluyor. Bu da vatandaşların hastanelere ve yoğun bakımlara ihtiyaç duyma oranlarının artabileceği anlamına geliyor. Bundan dolayı her birimiz dikkat etmek zorundayız. Mutasyonlu koronavirüsün yayılmasını engellemeliyiz.” dedi.



TÜRKİYE'DE 23 İLDE GÖRÜLDÜ!



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın daha önceden duyurduğu Türkiye'de mutasyonlu koronavirüsün 17 ilde görüldüğüne dair açıklamasına güncelleme yapan Sema Turan, “Türkiye'de mutasyonlu koronavirüsün görüldüğü il sayısı 17'den 23'e yükseldi. Virüsler kendi varlıklarını devam ettirebilmek şiçin bazı değişimler yaparlar. Yapılarını değiştiren bu virüsler yaşamlarını bu şekilde sürdürürler. Buna da mutasyon diyoruz. Şu anda mutasyonlu koronavirüslere baktığımızda yapılarında değişiklik olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.



DÜNYAYA ÖRNEK OLABİLİRİZ



Türkiye'de mutasyonlu koronavirüsün tespit edilebilmesine dair tüm imkanların bulunduğunu söyleyen Sema Turan, “Bu mutasyonlu koronavirüs PCR testine benzer bir test ile tespit edilebiliyor. Özel bir çalışma yapılması gerekiyor ama normal PCR testinden çok bir farkı yok. Mutasyonlu koronavirüs şu anda tüm dünyanın sorunu haline geldi. Biz tedbirleri elden bırakmayarak bu konuda dünyaya örnek olabiliriz.” şeklinde konuştu.



KORONAVİRÜS AŞISINA GÜVENMEK YANLIŞ!



Son dönemlerde meydana gelen vaka sayısı artışlarına dikkat çeken Sema Turan, “Tedbirleri elden bırakmamaız gereken günleri yaşıyoruz. Koronavirüs aşılamasının başlaması vatandaşlarımızda kısmi bir rahatlığın hakim olmasına neden oldu. Ancak bir uzman olarak uyarıyorum bu asla güvenilebilecek bir durum değil. Aşılama ile hastalığın yayılmacı etkisine herhangi bir müdahale yapılmıyor. Koronavirüs aşısı olanlar bu hastalığı hafif şekilde atlatırlar. Bunun bir başka garantisi yok. Bizim de aşıdan beklentimiz tamamen budur. Yoksa koronavirüs aşısı olduk salgın bitti diye bir ihtimal dahi yok. Hele hele mutasyonlu koronavirüs ile karşılaştığımız bugünlerde aşıya güvenip tedbirleri elden bırakmak kadar tahlikeli bir davranış olamaz.” açıklamasını yaptı.



Emlak365.com