Bilim Kurulu Üyesinden Korkutan Mutasyonlu Koronavirüs Değerlendirmesi! Yeni Tedbirler Alınacak Mı?

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, mutasyonlu koronavirüsün görüldüğü şehirlerde ek kısıtlamaları düşünmek gerektiğini söyledi.
Bilim Kurulu Üyesinden Korkutan Mutasyonlu Koronavirüs Değerlendirmesi! Yeni Tedbirler Alınacak Mı?

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, mutasyonlu koronavirüsün görüldüğü şehirlerde ek kısıtlamaları düşünmek gerektiğini söyledi.

Son günlerde koronavirüs ile yapılan mücadelede tüm dikkatler mutasyonlu koronavirüse çevrildi. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan vatandaşların her zamankinden daha fazla tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.



MUTASYONLU KORONAVİRÜS ENDİŞELENDİRİYOR!



Türkiye'de 20'den fazla şehirde mutasyonlu koronavirüs görüldüğünü ifade eden Mustafa Necmi İlhan, “Sayın Bakanımız mutasyonlu koronavirüs hakkında bilgilendirme yaptı. Buna göre İngiltere'den Afrika'dan ve Brezilya'dan gelen mutasyonlu koronavirüs ülkemizde de görülmeye başlandı. Bunu saşgının yayılma riski daha da artıyor şeklinde yorumlamamız gerekir. Bu yeni virüsün en bariz örneği yayılma hızının çok daha fazla olmasıdır. Daha bulaşıcı niteliği nedeniyle tedbirlere her zamankinden daha çok uyum sağlanmalıdır.” dedi.



YENİ TEDBİRLER ALINACAK MI?



Mutasyonlu koronavirüsün yeni tedbirlerin kapısını aralayabileceğini söyleyen Mustafa Necmi İlhan, “Şimdi burada bazı tespitler yapmak gerekir. Bu mutasyonlu koronavirüs şu anda Türkiye'de nerelerde yaygınlaştı. Yoğun olduğu merkezler nerelerdir. Bunların tespit edilmesi ile yeni kısıtlamalar konuşulabilir. Ancak şu anda bunun için elimizde yeterli veri bulunmuyor.Çünkü Türkiye'nin her tarafında mutasyonlu koronavirüs görebiliyoruz. Bir ilçede görmüş olsak orayı karantinaya alıp virüsü kontrol altına alabiliriz.Yeni tedbirleri devreye sokmak fayda sağlayabilir ama bunu yapmak yerine mevcut tedbirlere uyum sağlamak da bir mücadele yolu olacaktır.” ifadelerini kullandı.



DAHA ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ



Mutasyonlu koronavirüsün Türkiye'de görülmesi ile vatandaşların salgınla mücadelede daha etkin rol oynamaları gerektiğinin altını çizen Mustafa Necmi İlhan, “20'den fazla ilde görüldüğünü biliyoruz. Buna ek olarak daha yaygın bir bulaş özelliğine sahip. Mutasyonlu koronavirüs için elimizde bu iki veri var. ne yapmamız gerekiyor? Vatandaşlarımız artık kapalı ortamlarla kalabalık oluşturmayacaklar. Hafta sonlarında birden fazla aile bir araya gelmeyecek. Sokağa çıkma yasaklarını çeşitli formüllerle aşmak için çalışmayacağız. Tedbirlere sıkı sıkıya sarılacağız. Bunları yaparsak mutasyonlu koronavirüs ile mücadele edebiliriz.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com