Bilim Kurulu Üyesinden Koronavirüs Açıklaması! Kısıtlamalar Geri Gelebilir

Koronavirüs salgınında ikinci dalga etkilerinin artması ve vaka sayılarının yükselmesiyle kısıtlamaların geri gelip gelmeyeceği merak ediliyordu.
Bilim Kurulu Üyesinden Koronavirüs Açıklaması! Kısıtlamalar Geri Gelebilir

Koronavirüs salgınında ikinci dalga etkilerinin artması ve vaka sayılarının yükselmesiyle kısıtlamaların geri gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Konuya ilişkin açıklama ise Bilim Kurulu Üyesi olan Ateş Kara'dan geldi. Ateş Kara önümüzdeki günlerde kısıtlamaların geri gelebileceğini ifade etti.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde yeni bir döneme girilmeye hazırlanıyor. Yaz aylarının sona ermesinin ardından virüsün etkisinin artırabileceği tartışılırken yeni vaka sayıları da yüksek rakamlara ulaştı. İkinci dalga olarak tanımlanan bu sürece ilişkin ise bilim kurulundan yeni açıklama geldi.



BİLİM KURULU ÜYESİNDEN KISITLAMA AÇIKLAMASI



Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Vaka sayılarının sürekli bir artış halinde olduğunu ve durumun tehlikeli bir hal aldığını ifade eden Ateş Kara, gidişatı iyi bulmadığını söyledi. Koronavirüs ile mücadele sürecinde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değinen Kara, sağlık çalışanlarının da hayatını kaybettiğini ifade etti.



Kısıtlamaların geri gelip gelmeyeceği konusuna ilişkin de görüşlerini aktaran Ateş Kara konuya dair "Önümüzdeki dönemde kısıtlamalar geri dönebilir. Böyle giderse tedavi edecek sağlık çalışanı bulamayacağız" ifadelerini kullandı.



Aşı Çalışmaları



Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara aşı çalışmaları konusuna da değindi. Aşı için öngördüğü tarihi açıklayan Kara, çalışmalarının hızla sürdüğünü ama uygulamanın 2021 yılının bahar ayını bulabileceğini söyledi.



Emlak365.com