Bilim Kurulu'nun Okulların Açılması İçin Önerdiği Yeni Tarih Belli Oldu İddiası!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun son toplantısında yüz yüze eğitimin yeniden başlaması konusu masaya yatırıldı.
Bilim Kurulu'nun Okulların Açılması İçin Önerdiği Yeni Tarih Belli Oldu İddiası!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun son toplantısında yüz yüze eğitimin yeniden başlaması konusu masaya yatırıldı. Bilim Kurulu tarafından okulların yeniden açılması için yeni bir tarih önerildiği iddia edildi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu dün yapılan toplantıda okulların yeniden açılmasını gündemine aldı. Bilim Kurulu üyelerinin okullarda yüz yüze eğitimin başlanacağı tarih olarak 15 Şubat'ı değil 15 Mart'ı önerdiği belirtildi.



BİLİM KURULU OKULLARIN AÇILMASI İÇİN YENİ TARİH ÖNERİSİNİ DUYURDU!



CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram'ın edindiği bilgilere göre dün yapılan Bilim Kurulu toplantısında okulların yeniden açlacağı tarih masaya yatırıldı. Bilim Kurulu üyeleri daha önce açıklanan 15 Şubat tarihinin okulların yeniden açılması için erken olacağı hakkında fikir birliğine vardılar.



Bilim Kurulu üyelerinin yüz yüze eğitimin yeniden başlaması için görüş birliği sağladıkları tarihin ise 15 Mart olduğu öğrenildi. Öğretmenlerin koronavirüs aşısı olmadan yüz yüze eğitimin başlamasını uygun görmeyen Bilim Kurulu üyeleri bu konuda tavsiye kararlarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bildirdiler. Ayrıca vaka sayısının da okulların yeniden açılması için çok yüksek olduğu fikri ortaya atıldı.



KAFE VE LOKANTALARIN AÇILMASINA BİLİM KURULU'NDAN ONAY ÇIKMADI!



Bilim Kurulu toplantısında restoranların, kafelerin ve lokantaların açılması da gündeme alınarak görüşüldü. Bilim Kurulu üyeleri bu işletmelerin de yeniden açılması için henüz erken olduğu şeklinde tavsiye kararı aldıkları bildirildi.



Bilim Kurulu üyeleri restoran ve kafelerin yeniden açılabilmesi için vaka sayılarının düşmesi ve aşılama oranının yükselmesi gerektiğini ifade ettiler.



Emlak365.com