Bill Gates Boşanıyor! 125 Milyon Dolarlık Aile Malikanesi ve 242 Bin Dönümlük Tarım Arazisi Kimde Kalacak?

Son dönemde sık sık satın almış olduğu tarım arazileri ile haberlere konu olan ve hakkında yeni komplo teorileri üretilen Bill Gates'in eşi Melinda Gates'ten boşanacağı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Çiftin boşanma açıklamasını yapmadan önce mal paylaşımı sözleşmesini imzaladıkları iddia edilirken kişisel mirası 100 ülkenin toplam varlığından daha büyük olan Gates'in mal varlığı paylaşımı da merak konusu olmuştu.
Bill Gates Boşanıyor! 125 Milyon Dolarlık Aile Malikanesi ve 242 Bin Dönümlük Tarım Arazisi Kimde Kalacak?

Kurmuş olduğu Microsoft markası ile dünyanın en zengin insanı unvanını yıllarca koruyan Bill Gates ve eşi Melinda Gates sosyal medya hesapları üzerinden yapmış oldukları açıklama ile boşanacaklarını duyurmuştu.

Kişisel serveti 100 ülkenin toplam varlığından daha yüksek olan Bill Gates ve eşi Melinda Gates'in boşanma süreci mal varlığı paylaşımı ile tüm dünyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Amazonun kurucusu Jeff Bezos ile 24 yıllık eşinin boşanma süreci dünyanın en pahalı boşanma davası olarak tarihe geçerken Bill ve Melinda Gates çiftinin boşanma davasının bu rekoru geride bırakacağı konuşuluyor.

128 MİLYON DOLARLIK AİLE MALİKANESİ KİMDE KALACAK?

27 senelik evliliiklerini sonlandırma kararı aldıklarını duyuran 3 çocuk sahibi çiftin boşanma nedeni şimdilik sır gibi saklanmaya devam ederken Microsoft'un kurucusu Bill Gates ile eşinin mal paylaşımı konusunda anlaştıkları belirtiliyor. Çiftin özellikle de 128 milyon dolara sahip olan alie malikanesi, Amerika'da zenginlerin yaşadığı en değerli bölgelerde yer alan 5 eyalette bulunan çok sayıda ev, özel jetler ve nadir bulunan pahalı araçlardan oluşan otomobil filosu ile sanat koleksiyonlarının kimde kalacağı magazin basının en çok konuştuğu konular arasında yer alıyor.

Bill Gates tarafından son dönemde alınan ve sürekli olarak komplo teorileri üretilmesine neden olan tarım arazileri de merak konusu olmuştu. Bill Gates'in sadece Amerika'da 18 eyalette 242 bin dönümlük tarım arazisi yatırımı bulunduğu belirtilirken şu anda dünyanın en zengin 4. insanı konumunda bulunan Gates'in boşanmadan sonra listede 17. sıraya kadar düşebileceği, eşinin ise 70 milyar dolarlık servetinin artacağı için listede yükseleceği belirtiliyor.