Bill Gates Neden Tarım Arazileri Satın Aldığını Açıkladı

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates tarım arazilerini topluyor iddiaları hakkında açıklama yaptı. Bill Gates neden toprağa yatırım yaptığını açıkladı.
Bill Gates Neden Tarım Arazileri Satın Aldığını Açıkladı

Son dönemin en çok tartışılan komplo teorileri arasında yer alan Bill Gates tarafından yapılan tarım arazileri yatırımları hakkında son dakika açıklaması geldi.

İddiaların odağında olan Bill Gates büyük arazi yatırımları hakkında akıllarda soru işareti bırakan iddiaları yanıtladı.

BİLL GATES TARIM ARAZİLERİNİ TOPLUYOR MU, NEDEN ARAZİ YATIRIMI YAPIYOR?

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates sık sık komplo teorilerinin de sık sık başrol aktörü olarak kendisinden söz ettirmeye devam ediyor.

Son dönemde yapmış olduğu büyük arazi yatırımları nedeni ile hedef tahtasına oturtulan Gates sosyal medya platformu Reddit üzerinden düzenlenen bir etkinliğe katılarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Neden tarım arazilerine yatırım yapıldığının sorulması üzerine Gates "Tarım sektörü önemli. Üretken tohumlar sayesinde ormanların yok edilmesinin önüne geçebilir ve halihazırda karşı karşıya oldukları iklim sıkıntısı konusunda Afrika'ya yardım edebiliriz. Biyoyakıtın ne kadar ucuza satılabileceği henüz bilinmiyor ama ucuz olurlarsa karbon salınımı sorunu çözülebilir" diyerek arazi alımlarını yatırım grubunu gerçekleştirdiğini ve iklimle bir alakası olmadığını söyledi.

Bill Gates tarafından büyük miktarda arazi yatırımı yapıldığının ortaya çıkmasının ardından çok sayıda komplo teorisi üretilmiş, Gates'in iklim değişikliği nedeni ile oluşacak büyük kuraklık öncesi tarım arazilerini toplayarak oluşacak büyük kuraklık dönemine hazırlık yaptığı iddia edilmişti. Hatta dünyada kuraklık sonrasında büyük açlık ve kıtlık yaşanacağı, dünyada savaşların tarım arazileri nedeni ile yaşanacağı iddiaları sosyal medyada sıklıkla dillendirilmeye başlanmıştı.