Bitcoin Tuzağı Tehlike Saçarken, İllegal Kullanımı Dikkat Çekiyor!
1 milyonu aşan bu yatırımcı kitlesinin ise 500 ile 700 milyon dolarlık işlem hacmi gerçekleştirdikleri tahmin ediliyor. Bu işlem hacmi ele alındığında Türkiye, Nijerya, Vietnam ve Filipinler ardından dünyada en fazla kripto para trafiğinin döndüğü dördüncü ülke olarak listelere dahil oluyor.
BTC Zengin Olmak İçin Seçiliyor!
Kısa yoldan zengin olma hayaline kapılan çok sayıda yatırımcı kripto para birimleri ile işlem gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Merkezi olmayan kripto para birimleri ise geleneksel bankacılık otoriteleri ve hükümetler tarafından riskli görülüyorlar. Yatırımcılar ilk adımda çok yüksek BTC alım rakamları ile başladıkları alım-satım işlemlerinde ise yüksek zarar altına girebiliyorlar.
Ayrıca kara para aklama işlemleri için en basit şekilde kullanılabilen varlıklar ise kripto paralar olarak görülüyor. Geride bırakılan yıl içinde Suriye’de terörü örgütü YPG’nin kontrolünde bulunan bölgelerde ‘’ekonomik yaptırımların üstesinden gelmenin bir yolu olarak’’ kripto paranın kullanılması için çalışma başlatılmıştı. YPG’liler Suriye hükümetinin parasına bağımlı olmak istemediklerini ve kendilerine ait bir para ticareti yapmak istediklerini belirtiyorlardı.
Her Kesim Kripto Para İle İlgileniyor!
Kripto para bu gibi yasadışı alanlarda kullanımı ile de öne çıkarken, aynı zamanda köklü şirketlerin de yatırımlarında tercih ettikleri bir dijital varlık haline geliyor. Oldukça tezat noktalara ve kişilere hitap eden kripto para, bu niteliğini merkeziyetsiz sistemine bağlı olarak açığa çıkarıyor.
Kripto para birimlerinin bir kısmı madenciler adı verilen topluluklar tarafından üretilebilir. Diğer yandan tün insanlar eğer istiyorlarsa madenci olabilirler. Bu durumdan daha ileri bir noktada kişi var olan bir kripto parayı madencilik iler üretebilirken Ethereum protokollerinden yararlanarak yepyeni bir altcoin birimi de üretebilir. Bu kapsamda herkes için aslında kendi para birimini üretmenin yolu dijital dünyada açılır.
Bu modele bağlı olarak dünya üzerindeki farklı illegal oluşumlar kendi coinlerini üretme çabası içine girerken, hükümetler ise kripto paralar ile ilgili sürekli olarak gündem maddelerinde düzenleme başlıklarına yer veriyorlar. Belirli ülkeler ise kripto para birimleri işlem yapılmasını kendi sınırlarında yasaklıyorlar.