Bölgeler Ve İller Sayılarak Kar ve Sağanak Yağmur Tahminleri Yapıldı! Meteoroloji'den Son Dakika Duyurusu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugünkü hava durumu tahminleri bir rapor halinde kamuoyuna duyuruldu. Yapılan son değerlendirmelere göre bugün ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak ve bazı bölgelerde çeşitli yağışlar meydana gelecek.
Bölgeler Ve İller Sayılarak Kar ve Sağanak Yağmur Tahminleri Yapıldı! Meteoroloji'den Son Dakika Duyurusu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son hava durumu değerlendirmelerini içeren günlük tahminleri yayınlandı. Yapılan bilgilendirmeye göre bugün Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olacak. Bazı bölgelerde ise farklı yağış olaylarının meydana geleceği bildirildi.

YAĞIŞLI HAVA ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışlar meydana gelecek. Ayrıca Bitlis, Muş, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Mardin çevrelerinde de yağışlı bir hava etkili olacak. Gerçekleşecek olan yağışlar genellikle yağmur ve sağanak yağmur şeklinde olacak. İç kesimlerde ise gök gürültülü sağanak yağmurlar görülecek.

KAR YAĞIŞI TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre bugün karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenen yerler de duyuruldu. Buna göre İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmurlar zaman zaman kar yağışlarına dönüşecek. Bu bölgelerin yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışları meydana gelecek.

ÇIĞ, BUZLANMA VE DON UYARISI

Don ve buzlanma uyarısında da bulunan Meteoroloji özellikle iç ve doğu kesimlerde dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Günün erken saatleri ile gecenin geç saatlerinde meydana gelmesi beklenen don ve buzlanma hadisesi nedeniyle vatandaşların zor durumda kalmamaları için tedbirli olmaları istendi. Ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ felaketi oluşma tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

SICAKLIKLARDA SINIRLI AZALMA

Hava sıcaklıkları hakkında da tahminini yenileyen Meteoroloji ülke genelinde sıcaklıkların yalnızca iç ve güney kesimlerde değişeceğini açıkladı. Buna göre iç ve güney kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece arasında bir azalma meydana geleceği bildirildi. Yurdun diğer bölgelerinde ise önemli bir sıcaklık değişimi gerçekleşmeyeceği belirtildi.

Rüzgarlara da yönelik bilgilendirmede bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güneybatısı ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kısa süreli fırtınaların meydana gelebileceği belirtildi.

Emlak365.com