Bolu'da Yabancı Uyrukluların Su Faturalarına 10 Kat Zam Yapılıyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan belediye olarak yeni bir karar aldıklarını ve yabancı uyruklu kişilerden su faturası ile katı atık vergisini 10 kat zamlı olarak tahsil edeceklerini söyledi.
Bolu'da Yabancı Uyrukluların Su Faturalarına 10 Kat Zam Yapılıyor

Türkiye'de son günlerde yaşanan Suriyeli ve Afgan sığınmacıların yaygın şekilde Türkiye'nin farklı yerlerine yerleşmeleri tartışmalarına Bolu belediye Başkanı Tanju Özcan farklı bir bakış açısı getirdi.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz günlerde mültecilere belediye bütçesinden verilen ayni ve nakdi yardımların kesildiğini ilan etmişti. Bugün yeni bir açıklama yapan Tanju Özcan yabancılara yönelik yeni bir uygulamaya başlayacaklarını açıkladı.

BOLU'DA YABANCILARIN SU FATURALARINA 10 KAT ZAM YAPILIYOR

Bolu Belediyesi'nin aldığı son karara göre Bolu'da yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturalarına ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağı açıklandı.

Bolu'da Yabancı Uyrukluların Su Faturalarına 10 Kat Zam Yapılıyor

Bolu belediye Başkanı Tanju Özcan, mültecilere belediye tarafından yapılan yardımları kesmelerine rağmen bu insanların Bolu'dan ayrılmadığından şikayet ederek, “Bu insanlara verilen yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı alamazsınız, vermiyoruz diyorsunuz yine gitmiyorlar. Biz de köklü bir çözüm bulabilmek için yeni önlem kararları almak zorunda kaldık.

Önümüzdeki hafta belediye meclisi toplantımız olacak. Oradas yabancı uyruklu kim olursa olsun bizden hizmet alıyorsa su fiyatlarına, katı atık ücretlerine ve diğer bazı ücretlere 10 kat zam yapacağız. Bolu Belediyesi'nde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaşlar aynı fiyatlarla ve aynı tarifelerle su kullanamayacaklar. Suya 10 kat, katı atık vergisine 10 kat zam yapacağız.” dedi.

MİSAFİRLİK ÇOK UZADI ARTIK GİTSİNLER!

Yabancı uyruklu kişileri Bolu'da artık misafir etmek istemediklerini söyleyen Bolu belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu misafirlik artık çok uzadı. Biz yabancı düşmanı değiliz. Ancak artık gitsinler istiyoruz. Benim elimde yetki yok ki zabıta ile toplayıp onları şehrin dışına çıkartıp bırakayım. Onlar yeterki ülkelerine dönmek istesinler ücretsiz otobüslerle onları göndermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

10 KAT ZAM TÜM YABANCI UYRUKLULARI KAPSAYACAK

Bolu Belesiyesi tarafından yapılacak olan 10 kat zammın yalnızca mültecileri değil tüm yabancı uyruklu insanları kapsayacağını söyleyen Başkan Tanju Özcan, “Muhtemelen büyük tartışmalar yaşanacak. Bu kararımız için gidip dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Bu alınacak olan kararın gereçkesini de sebebini de sağa sola yalpamadan net şekilde söylüyorum.

BANA FAŞİST DESİNLER UMRUMDA DEĞİL!

Kimseden bir şeyt sakladığımız yok. Buna da ihtiyacımız yok. Bu sözlerimden sonra müfettişleri yağdıracaklar Bolu Belediyesi'ne ama olsun. Hatta hakkımda suç duyurusunda bulunacaklar. İnsan haklarından duyar kasacaklar ve beni faşist olmakla itham edecekler. Emin olsunlar bunların hiçbiri benim umrumda değil.” şeklinde konuştu.