Bu Hafta Kabine Toplantısı Hangi Gün? Kabine Ne Zaman Toplanacak?

Yeni haftanın başlamasının ardından en merak edilen sorulardan bir tanesi de kabine toplantısı gün ve saati.
Bu Hafta Kabine Toplantısı Hangi Gün? Kabine Ne Zaman Toplanacak?

Yeni haftanın başlamasının ardından en merak edilen sorulardan bir tanesi de kabine toplantısı gün ve saati. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği kabine toplantısının ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Her hafta önemli kararların alındığı kabine toplantısına ilişkin tüm ayrıntılar şu şekilde.

YENİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye gündeminde pandemi süreci ve etkileri oldukça sık konuşuluyor. 1 Mart tarihinde başlaması planlanan normalleşme sürecinin nasıl işleyeceğine ilişkin merak içerisinde olan vatandaşlar,hangi illerde uygulanacağını araştırıyorlar. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı kapsamında alınacak kararların neler olabileceği hem basında hemde sosyal medyada tartışılıyor. Özellikle sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, yüzyüze eğitimin başlaması ve kafe, restoran, lokanta gibi işletmelerin açılış tarihine dair resmi karar bekleniyor.

Bu Hafta Kabine Toplantısı Hangi Gün? Kabine Ne Zaman Toplanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir önceki kabine toplantısında ele alınan konularda, kararların daha sonraki günlerde açıklanacağı bildirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle yeni normalleşme sürecine ilişkin çalışmaların devam ettiğini açıkladığı konuşmasında, detaylı karar için bir sonraki kabine toplantısını işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamaları ile daha fazla merak edilen kabine toplantısına dair ise henüz açıklama gelmedi.

Bu Hafta Kabine Toplantısı Hangi Gün? Kabine Ne Zaman Toplanacak?

Kabine Toplantısı Gün ve Tarihi

Alınacak kararlar kapsamında kabine toplantısının gün ve saatini araştıran vatandaşlar için henüz resmi açıklama yapılmadı. Kabine toplantısında uzun süreli bir takvim ilan edilmiyor. Gündemde yer alan konular ve diğer etmenlere bağlı ilan edilen kabine toplantısı gün ve saati henüz bildirilmedi. Emlak365.com olarak bizlerde yapılacak resmi açıklamanın hemen ardından Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının gün ve saatini sizlerle paylaşacağız.

Bu Hafta Kabine Toplantısı Hangi Gün? Kabine Ne Zaman Toplanacak?

1 MART NORMALLEŞME SÜRECİ

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının en önemli başlığı ise yeni normalleşme süreci olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ilk duyurulan bir önceki kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bazı detayları açıklanan normalleşme sürecinde yeni kararlar ilan edilecek. Öyle ki açıklanması beklenen kararlar kapsamında haftasonu sokağa çıkma yasaklarının hangi koşullarda uygulanacağı, kafe, restoran, kıraathane ve lokanta gibi işletmelerin nasıl açılacağı, yeni pandemi destekleri hakkında bilgi verilmesi bekleniyor. Ayrıca kabine toplantısından illerin tedbirleri esnetmesi veya sıkılaştırması konusunda kararların açıklanacağı tahmin ediliyor.