Bu Hafta Sonu 30 Mayıs ve 31 Mayıs'ta Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Resmi Açıklama Ne Zaman Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları kamuoyuna duyurdu.
Bu Hafta Sonu 30 Mayıs ve 31 Mayıs'ta Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Resmi Açıklama Ne Zaman Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları kamuoyuna duyurdu. Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bu hafta sonu hangi illerde sokağa çıkmak yasak olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yeni sokağa çıkma yasağı hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda yaşanan büyük bir merağı da gidermiş oldu.



Alınan kararlar gereği 1 Haziran 2020 tarihinde Türkiye'de şu anda 15 ilde uygulanan seyahat kısıtlamaları sona erecek. Bu seyahat kısıtlamaları aynı zamanda hafta sonu sokağa çıkma yasakları anlamına da geliyor. Daha önce seyahat kısıtlamalarının kaldırıldığı illerde sokağa çıkma yasakları da kaldırılmıştı. Başlangıçta 31 ilde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasakları daha sonra seyahat kısıtlamalarının kaldırılmalarına bağlı olarak 15 ile kadar düşürülmüştü.



SON DEFA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK!



Yapılan bu açıklamaşlardan sonra hafta sonu sokağa çıkma yasakları 30 Mayıs ve 31 Mayıs günlerinde son defa uygulanacağı şeklinde yorumlar yapıldı. yasak devam ederse bu hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma yasağı uygulaması yapılacak. Buna göre Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta bu hafta sonunda sokağa çıkmak yasak olacak.



Hafta sonu sokağa çıkma yasağı İçişleri Bakanlığı'nın bu gece veya yarın yapacağı açıklamayla netlik kazanacak.



KORONAVİRÜS VAKA SAYISI ARTARSA SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI GERİ GELECEK



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son sokağa çıkma yasağı kararını duyururken bir uyarıda da bulundu. Koronavirüs rakamları yükselen illerde seyahat kısıtlamaları ve sokağa çıkma yasakları yeniden uygulanacak. Bu konuda belirleyi rolü koronavirüsün yayılma alanı üstlenecek.



Öte yandan günlük koronavirüs rakamlarının Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından mercek altına alınıp yeni kararların bu şekilde verileceği bildirildi.



emlak365.com