Bu Mevsimde Sakin Bir Tatil Yapılabilecek En Güzel Karadeniz Yaylaları!

Türkiye'de koronavirüs sürecinin ardından değişen tatil tercihleri sonucunda vatandaşlar yayla turizmine daha çok ilgi göstermeye başladılar. Sakinliğin yanında muhteşem bir yeşilliğin ortasında huzurlu bir vakit geçirin yılın yorgunluğunu atmak veya hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyenler yayla turizmine daha çok önem vermeye başladılar. Kalabalık sahil bölgeleri yerine yaylada çadırlarda veya bungalovda kalıp farklı bir deneyim yaşamak isteyen insanların için mevsimin en güzel yeri Orta
Bu Mevsimde Sakin Bir Tatil Yapılabilecek En Güzel Karadeniz Yaylaları!

Türkiye'de koronavirüs sürecinin ardından değişen tatil tercihleri sonucunda vatandaşlar yayla turizmine daha çok ilgi göstermeye başladılar. Sakinliğin yanında muhteşem bir yeşilliğin ortasında huzurlu bir vakit geçirin yılın yorgunluğunu atmak veya hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyenler yayla turizmine daha çok önem vermeye başladılar. Kalabalık sahil bölgeleri yerine yaylada çadırlarda veya bungalovda kalıp farklı bir deneyim yaşamak isteyen insanların için mevsimin en güzel yeri Orta ve Batı Karadeniz Bölgesi'nin yaylaları oldu.

Tatil özellikle son dönemde imkan sahipleri için en önemli ihtiyaçlardan birisi haline geldi. 2020 yılında çok kötü olayların yaşanması ve pandemi sürecinde insanların ağır stres altına girmeleri neticesinde büyük miktarda birikmiş yorgunluk insanlarda çeşitli sorunlara yol açmaya başladı. Bu yorgunluğu atmak isteyen vatandaşlar koronavirüs salgını nedeniyle tatil bölgelerine oldukça olumsuz bakıyorlar. Salgından korunaklı bölgelerde tatil arayışı içerisinde girenlere yayla turizmi oldukça iyi bir seçenek haline geldi.



Türkiye'de yaylaları ile meşhur olan Karadeniz Bölgesi yayla turizmi ile son aylarda yeniden ön plana çıkmaya başladı. Mevsimsel olarak Doğu Karadeniz yaylaları şu anda iyi bir tatil alternatifi olarak değerlendirilmiyor ama Orta ve Batı Karadeniz bu anlamda muhteşem bir tercih oluyor. Bu bölgelerde hangi yaylalarda bu mevsimde tatil yapılıp muhteşem doğanın tadı çıkartılabilir?



PERŞEMBE YAYLASI – ORDU



Ordu'nun doğal güzellik alanlarından olan Perşembe Yaylası herkesin görmesi gereken bir yer olarak karşımıza çıkıyor. 1.500 rakımda bulunan Perşembe Yaylası'na gitmek için Ordu'nun Aybastı ilçesinden 17 kilometrelik bir seyahat yapmak gerekiyor. Karadeniz'in mendereslerine sahip nadir yaylalardan olan Perşembe Yaylası bu mevsimlerdeoldukça ilgi görüyor. Turistler bu yaylada hem pansiyonlarda hem de apart evlerde konaklayabiliyorlar. Yaylada çok sayıda etkinlik yapılarak turizm canlandırılmaya çalışılıyor. Off-road yarışları da bu etkinlerinden en önemlisi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca yaylada bulunan gölde deniz bisikletine binerek de çok güzel vakit geçirilebiliyor.



Bu Mevsimde Sakin Bir Tatil Yapılabilecek En Güzel Karadeniz Yaylaları!



AYANCIK AKGÖL YAYLASI – SİNOP



Karadeniz'in kuzeyde en uç noktası olan Sinop'un doğa harikalarından gösterilen Ayancık Akgöl Yaylası karaağaç, dişbudak, kayın, çam, köknar, meşe ve gürgen türlerinin bir arada bulunduğu Çangal Ormanları içerisinde yer alıyor. Yalanın içerisinde bulunan Yemşili Deresi'Nin önüne set çekilerek bir yapay göl oluşturuldu. Bu göl üzerinde açan nilüfer çiçekleri ise kartpostallarda görülebilecek kadar güzel bir doğa harikasını ortaya çıkarıyor. Çadır kurarak kamp yapılabilecek muhteşem bir alan olan Akgöl Yaylası turistlerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor.



Bu Mevsimde Sakin Bir Tatil Yapılabilecek En Güzel Karadeniz Yaylaları!



LADİK YAYLASI – SAMSUN



Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şehri olan Samsun'un doğal güzelliklerinden birisi de Akdağ eteğinde bulunan Ladik Yaylası'dır. Her yıl bu yaylada düzenlenen yayla şenliği ile yöre halkı burada toplanmaktadır. Ulaşımının kolay olması turistlerin ziyaret sebeplerinden birisi olarak gösterilmektedir. Ladik Yaylası'nda turistlere yönelik çok sayıda aktivite mevcuttur. Bu yaylaya tatile giden turistler yamaç paraşütü, çim kayağı, planör uçuşu gibi imkanlardan faydalanabilmektedirler.



Bu Mevsimde Sakin Bir Tatil Yapılabilecek En Güzel Karadeniz Yaylaları!



BACAKLI VE BÖLÜKLÜ YAYLALARI – ZONGULDAK



Gümeli Ormanları'nın ortasında bulunan Bacaklı ve Bölüklü yaylaları çok zengin bir floraya sahiptttir. Son yıllarda doğa tutkunlarının değişmez adresi haline gelen yaylalar fotoğraf sanatçılarını da sık sık ağırlamaktadır. Bümeli Ormanları'nda dünyanın en yaşlı beşinci ağacı olan anıt porsuk ağacı görülmeye değerdir. Ayrıca Bacaklı ve Böcüklü Yaylaları'nda her yıl Bal Festivali düzenlenmektedir. Çok lezzetli balların tadına bu yaylada bakılabilir.



Bu Mevsimde Sakin Bir Tatil Yapılabilecek En Güzel Karadeniz Yaylaları!



PÜRENLİ YAYLASI – DÜZCE



Düzce'nin Gölyaka ilçesine bağlı olan Pürenli Yaylası'nın rakımı 1.400'dür. Temiz havanın muhteşem bir tabiatla bir araya geldiği yayla düz bir araziye sahiptir ve küçük bir göleti de barındırmaktadır. Pürenli Yaylası'nda kesintisiz kuşsesleri ile muhteşem doğayı gönlünüzce gezebilirsiniz. Soft-trekking yapmak için elverişli alanlar vardır. Ayrıca bu yayladan kısa sürede Abant Milli parkı, Odayeri Yaylası, Samandere Şelalesi ve Kardüz Yaylası'na ulaşılabilir.



Bu Mevsimde Sakin Bir Tatil Yapılabilecek En Güzel Karadeniz Yaylaları!



BELÖREN YAYLASI – KASTAMONU



Kastamonun Küre ilçesinde bulunan Belören Köyü'ne bağlı olan yayla tahrip edilmemiş ve dokunulmamış doğasıyla eşsiz bir tatil imkanı sunmaktadır. Bu yaylanın en önemli özelliği ise 500 yıldır burada kızak yarışlarının yapılmasıdır. Ayrıca yaylanın etrafı çam ve köknar ağaçları ile sarılmıştır.



SARIALAN YAYLASI – BOLU



Bu yaylanın ismi her bahar burada açan sarı düğün çiçeklerinden gelmektedir. Bolu'ya 20 kilometrelik mesafede olması nedeniyle İstanbul ve Ankara'da ikamet edenler için çok güzel bir tatil alternatifidir. Şehirden bunalan insanların tercik edeceği Sarıalan Yaylası'nda bungalov evlerde kalınabildiği gibi otel gibi konaklama seçenekleri de mevcuttur.



Emlak365.com