Bugün Cuma Namazı Var Mı, Kılınacak Mı?

Tam kapanma sokağa çıkma yasakları nedeniyle 7 Mayıs 2021 Cuma günü Cuma namazının kılınıp kılınmayacağı merak konusu oldu. Bugün cuma namazı kılınacak mı? Cuma namazına vatandaşlar nasıl gidecek? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma namazı kararı ne oldu?
Bugün Cuma Namazı Var Mı, Kılınacak Mı?

Türkiye'de tam kapanma sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Koronavirüs salgınının yayılmasının engellenmesi için uygulanan sokağa çıkma yasaklarında vatandaşlar farklı kurallara uymak zorunda kaldılar. İnsanların hareketlerini sınırlayan sokağa çıkma yasaklarının kapsamına ilişkin de akıl karışıklıkları yaşanmaya devam ediyor. Özellikle cuma namazı ibadetlerini yapmak isteyen vatandaşlar sokağa çıkma yasakları kapsamında bunu nasıl yapacaklarını merak ediyorlar.

BUGÜN CUMA NAMAZI KILINACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından yapılan açıklamaya göre bugün cuma namazı belirli kurallar dahilinde kılınabilecek. Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar camilere giderek cuma namazlarını kılabilecekler. Konuya dair bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Cuma namazımızı kılmaya bu hafta da devam edeceğiz. Elbette bazı kurallara uyacağız. Sosyal mesafe ve sokağa çıkma yasağı kurallarına uyarak vatandaşlarımız kendilerine en yakın camilerde cuma namazlarını kılabilecekler. Camilerimizde ibadetlerimizi gönül rahatlığı ile coşku içerisinde yapacağımız günlere kavuşmayı Allah'tan niyaz ediyorum.” dedi.

CUMA NAMAZINA GİDENLER SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARINDAN MUAF MI?

Cuma namazlarına gidecek olanlara İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasaklarından muafiyet tanınmadı. Ancak vatandaşlar evlerine veya bulundukları yere en yakın camilere cuma namazı kılmak için gidebilecekler. Bu sırada yapılacak olan denetimlerde vatandaşlara herhangi bir cezai yaptırım uygulanmayacak. Vatandaşlar kurallara uydukları müddetçe rahat bir şekilde cuma namazı kılabilecekler.

CUMA NAMAZINA NASIL GİDİLECEK?

İçişleri Bakanlığı cuma namazı kılmak isteyen vatandaşların uyacakları kuralları da belirledi. Buna göre cuma namazı için vatandaşlar yalnızca ikametlerine en yakın camilere gidebilecekler. Bu camilere giderken herhangi bir şekilde araç kullanılmayacak. Vatandaşlar cuma namazı kılmak için evlerine uzak mesafede camilere gidemeyecekler. Kurallara uymadıkları tespit edilen vatandaşlara ise adli ve idari işlem yapılabilecek.