Bülent Arınç'ın Oğlu Mücahit Arınç AK Parti Yönetim Kadrosunda! İşte Yeni Görevi

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi kapsamında, partinin yönetim kadrosu belirlendi. Eski Başbakan Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç yeni yönetim kadrosunda görev aldı.
Bülent Arınç'ın Oğlu Mücahit Arınç AK Parti Yönetim Kadrosunda! İşte Yeni Görevi

Bülent Arınç'ın, Milletvekili olan oğlu Ahmet Mücahit Arınç'a AK Parti'den yeni görev verildi. AK Parti'nin 7. Olağan Kongresi kapsamında yönetim içinde yer alan Mücahit Arınç, bundan sonraki dönemde yeni görevini yürütecek.

BÜLENT ARINÇ'IN MÜCAHİT ARINÇ'A AK PARTİ'DEN ÜST DÜZEY GÖREV

AK Parti'nin 7. Olağan Kongresi gün içerisinde Ankara'da gerçekleştirildi. Kongre kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı olarak seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından AK Parti'nin yönetim kadrosu şekillendi.

AK Parti MYKY kadrosu yenilenirken bu listede çok sayıda önemli isim yer aldı. AK Parti yönetiminde yapılan değişikler arasında yeni isimlerde yer aldı. Bu isimlerden birisi de AK Parti Milletvekili olan Ahmet Mücahit Arınç oldu. Siyaset gündeminin tanınan isimlerinden olan Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç yeni yönetim kadrosunun içinde Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yapacak.

MÜCAHİT ARINÇ KİMDİR? SİYASİ GEÇMİŞİ

Eski bakan ve başbakan yardımcısı görevlerinde bulunan Bülent Arınç oğlu Ahmet Mücahit Arınç 1986 Manisa doğumlu. İlk öğrenimi Manisa'da tamamlayan Mücahit arınç ortaöğrenimi ise Ankara'da tamamladı. Daha sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a gitti. Burada İstanbul Bilgi Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyaset Bilimi lisans programını bitirdi.

Eğitimin ardından 2009 - 2010 yılı arasında TOBB-TPAV bünyesinde uzman-araştırmacı olarak çalışan Mücahit Arınç daha sonra Turkish Petroleum International Compam (TPK) şirketinde görev yaptı. Burada 2018 yılına kadar farklı pozisyonlarda çalışan Arınç Kıdemli Uzman, Genel Müdür Danışmanı, Kurumsal iletişim Koordinatörü ve İstanbul temsilcisi görevlerinde bulundu. Mücahit Arınç daha sonra 2018 yılında AK Parti'den İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e girdi.