Bülent Arınç'tan Çok Konuşulacak Sedat Peker Açıklaması!

AK Parti'nin kurucularından olan Bülent Arınç son günlerinde en çok konuşulan konusu haline gelen Sedat Peker'in videoları hakkında çok ses getirecek açıklamalarda bulundu.
Bülent Arınç'tan Çok Konuşulacak Sedat Peker Açıklaması!

Her yaptığı açıklama ile gündem yaratan Bülent Arınç yine Türkiye'nin gündemine bomba gibi bir giriş yaptı. Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan video olaylarını yorumlatan Bülent Arınç, iddiaların araştırılması gerektiğini söyledi.

BÜLENT ARINÇ'TAN ÇOK KONUŞULACAK AÇIKLAMALAR

Independent Türkçe'ye konuşan Bülent Arınç çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Aktif siyaseti bıraktığını söyleyen Bülent Arınç, “AK Parti'nin kuruluş ilkelerinden kısmen uzaklaşmalar, yapılan hatalar olabilir. Ancak yüzde 50'lik oy oranını tek başına 2011'de almış bir siyasi partinin bugün aynı oranı ittifaklar ile yakalamaya çalışması seçmenin de siyasetçilerin de takdirinde olan bir konudur. Tek başına yüzde 50 oy almak ve hatta bunu arttırmak varken bugün gelinen nokta yaşadığımız olaylar sebebiyledir.” dedi.

SEDAT PEKER OLAYI HAKKINDA DEĞERLENDİRME

Sedat Peker'in yayınladığı videolar ve İşçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialar ile alakalı da değerlendirme yapan Bülent Arınç, “Ben Sedat Peker'in yayınladığı videolar ve o videolarda hakkında iddiada bulunduğu kişiler için bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Ancak bir olgu üzerinden yaşadığım bazı konuları aktarabilirim. Yolsuzluk dünyanın belki de en eski işidir. Yolsuzluğu yasalarımız suç kabul ettiği gibi inancımız da bunu reddeder. Tayyip Bey'in talimatı ile biz 55 çıkar amaçlı suç örgütünü çökerttik. O nedenle bu olayların içerisinde hiç kimse Tayyip Bey'in bir katkısı olabileceğini düşünmesin” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında açıklamalarını sürdüren Bülent Arınç, “Yargı hiç gözünü kırpmadan bu olayların üzerine gidecek. Eskiden derlerdi ki hakim vicdan ile cüzdan arasında kalıyor. Kalmayacak. Bu konular için birisinin gidip şikayetçi olmasına hiç gerek yok. Bunların takibi için şikayete de ihtiyaç yok. Buradaki her iddia mutlaka savcılar tarafından incelenmelidir. Çünkü ben yolsuzluk için çete kuranlar ile terör için çete kuranlar arasında bir fark görmüyorum.” şeklinde konuştu.

İDDİALAR İNCELENMELİ

Adalet Bakanlığı'nın henüz bir adım atmamasını da değerlendiren Bülent Arınç, “Yargı gereğini yapmalıdır. Bu iddialar en ciddi bir şekilde incelenmeli ve sonucu da kamuoyuna duyurulmalıdır. Lohusa kadınların bile tutuklandığı, çocukları ile cezaevinde kaldığı, kanser hastalarının bile tahliye edilmediği bir Türkiye'de bu ağır suçların sahipleri hakkında herhalde tutuklama yapılacaksa yapılacak. Bu yargının görevidir. Adalet Bakanınımızın 'Ben sizden adalet bekliyorum' demesi lazım.” dedi.

Sedat Peker hakkında konuşmayı sürdüren Bülent Arınç, “ Peker ne diyor? Namusu maaşı kadar olanlar diyor? Ne kadar acı bir şey. Hala köşesinde bu konuyu yazamayan insanlar var. Bu olayları hala duymazdan gelenler var. Türkiye'de medyanın düştüğü hale bakın. Medya Türkiye'de görevini yapmıyor.” şeklinde konuştu.