Bursa'da Satılık Ermeni Kilisesi Kamulaştırma Tartışması Başlattı!

İnternet üzerinden verilen satılık Ermeni Kilisesi ilanı kamulaştırma tartışmaları yaşanmasına neden oldu.
Bursa'da Satılık Ermeni Kilisesi Kamulaştırma Tartışması Başlattı!

İnternet üzerinden verilen satılık Ermeni Kilisesi ilanı kamulaştırma tartışmaları yaşanmasına neden oldu. Bursa'da verilen satılık kilise ilanı sonrasında HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı / Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan tarafından yapılan paylaşımlar yeni bir tartışmanın daha fitilini ateşledi.

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı / Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan internet üzerinden online satış ilanı verilen bir sitede yayımlanan satılık kilise ilanı üzerine tartışma yaratacak açıklamalara imza attı.



İBADETHANE SATILIR MI, KAMULAŞTIRMA MI YAPILMALI?



Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Paylan “Bursa’da satılık Ermeni Kilisesi İbadethane satılır mı? Toplum ve devlet buna nasıl izin verir? Yazıklar olsun!" sözleri ile bu alanlarda kamulaştırma yapılması gerektiğini savundu.



Verilen ilanda Tarihi Ermeni Katolik Kilisesi için belirlenen fiyat ise 6 milyon TL olarak açıklandı. Kilisenin büyüklüğü ise 600 metrekare üzeri olarak ilanda yer aldı. Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yer alan Kurtoğlu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan tarihi Ermeni Kilisesi için kamu oyunda da yapılan açıklama sonrası farklı tepkiler oluştu.



Bursa'da Satılık Ermeni Kilisesi Kamulaştırma Tartışması Başlattı!



Bazı kişiler kişinin kendi mülkiyetinde olan taşınmazın satışının engellenemeyeceğini savunurken bazı kişiler ise söz konusu taşınmazın ibadethane olması nedeni ile satışına izin verilmemesi gerektiğini ve bu taşınmazın devlet tarafından satın alınarak kamulaştırılması gerektiğini savundu.



İlanda kişisel verilerin korunması adına kilisenin adı yer almazken ilan metninde ise kiliseyi atın alan kişinin tarihi otel, sanat merkezi ya da müze olarak kullanılabileceği bilgilerine yer verildi. Kilise için talep edilen satış fiyatı 6 milyon olarak ilanda yer alırken fiyatta pazarlık ifadeleri de yer aldı.



Emlak365.com