Çalışanlar Dikkat! Korana Virüs Nedeni İle Özel Sektör ve Kamu Çalışanlarının Mesai Saatleri Değişebilir!

Korana virüs salgınında yaşanan hızlı artış sonrası toplu ulaşım araçlarında yaşanan kalabalık sorunun çözümü için mesai saatlerinin değiştirilmesi gündeme geldi.
Çalışanlar Dikkat! Korana Virüs Nedeni İle Özel Sektör ve Kamu Çalışanlarının Mesai Saatleri Değişebilir!

Korana virüs salgınında yaşanan hızlı artış sonrası toplu ulaşım araçlarında yaşanan kalabalık sorunun çözümü için mesai saatlerinin değiştirilmesi gündeme geldi. Toplu taşıma araçlarını ağırlıklı olarak özel sektör çalışanlarının kullanması üzerine mesai saati düzenlemesine kamu sektörünün yanı sıra özel sektör çalışanlarının da alınması ve çalışma saatlerinin 4 gruba ayrılması gündemde!

Toplu Ulaşım Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı bir süredir gündemde olan mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



PANDEMİ DÖNEMİNDE AYAKTA YOLCU ALINMAMASI İÇİN SEFER VE OTOBÜS SAYILARI YETERLİ DEĞİL, MESAİ SAATLERİ DEĞİŞMELİ!



Konu hakkında açıklamada bulunan Toplu Ulaşım Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı korana virüs salgının kontrol altına alınması amacı ile mutlaka yeni bir düzenleme yapılmasının gerektiğini belirterek "Nisan, Mayıs, Haziran ayında yaptığımız çalışmalarda normalde 9 milyon olan sayı 900 bine düştü.



Yavaş yavaş normalde döndükçe geçen hafta itibarıyla toplu ulaşım yolculukları 4 milyon 200 bin civarında gerçekleşti. Valilik adına yaptığımız anket sonucuna göre yolculukların yüzde 60'ı özel sektöre ait. Bir kademelendirilme yapılacaksa özel sektör ve kamuyu beraber kapsamalı. Yoksa sonuç başarılı olmaz.



Pandemi döneminde yüzde 90 oranında azalan yolculuklarda bile en çok seyahat edenler market çalışanları, emniyet mensupları, sağlık çalışanlarıydı" diyerek sadece kamuyu değil özel sektörü de kapsayan yeni bir mesai saati düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi.



MESAİ SAATLERİ BU DÖRT GRUBA AYRILACAK, PİK SAATLERİ AZALTILACAK!



Ulaşımda mesai saatleri nedeni ile belirli saatlerde pik oluştuğunu belirten Ilıcalı ulaşımda saat 08:00 - 09:00 saatleri ile 17:00 - 18:00 saatleri arasında 50 bin kişinin aynı anda toplu ulaşımı kullandığını belirterek bu saatlerin yeni sistemi ile 07:00 -08:00 - 09:00 - 10:00 saatleri arasında dörde bölünecek ve kademeli olarak toplu ulaşım araçlarında yoğunluk azaltılacak.



Emlak365.com