Çalışanlar İşe Gidecekler Dikkat! Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Sona Eriyor?

Çalışma hayatında yer alanlar için sokağa çıkma yasağı uygulamasının saatleri önem taşıyor. Peki İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen genelge kapsamında sokağa çıkma yasağı ne zaman, saat kaçta sona erecek? İşte sokağa çıkma yasağına ilişkin detaylar;.
Çalışanlar İşe Gidecekler Dikkat! Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Sona Eriyor?

Çalışma hayatında yer alanlar için sokağa çıkma yasağı uygulamasının saatleri önem taşıyor. Peki İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen genelge kapsamında sokağa çıkma yasağı ne zaman, saat kaçta sona erecek? İşte sokağa çıkma yasağına ilişkin detaylar;

Bilim Kurulu'nun gerçekleştirmiş olduğu son toplantılarda somut tedbirlerin alınması gerektiğine ilişkin tavsiye kararı alınmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak duyurulan bu kararların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere yeni tedbirleri kamuoyuna duyurdu.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN SONA ERECEK?



Sokağa çıkma yasağı konusunda alınan karar kapsamında vatandaşların haftasonu cumartesi ve pazar günleri belli saatlerde sokağa çıkmaları yasaklandı.



İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasaklarının akşam uygulanacağını duyurdu ve 81 il valiliğine uygulanacak kararın detaylarını ilan etti. Bu karara göre vatandaşlar Cumartesi akşam saat 20.00'den sonra sokağa çıkamayacaklar. Bu yasak Pazar saat 10.00'a kadar devam edecek.



Pazar günü uygulanacak karar ise çalışanlar için önemli. Zira yasağın bitiş saati Pazartesi işlerine gitmek zorunda olan vatandaşlar için büyük önem taşıyor. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı Pazar günü akşam 20.00'de başladı. Sokağa çıkma yasağı Pazartesi sabah saat 05.00'e kadar devam edecek.



Pazartesi günü işine gidecek olan vatandaşlar sabah saat 05.00'ten sonra işlerine gidebilecekler. Ayrıca üretim sektörü başta olmak üzere çok sayıda iş alanında sokağa çıkma yasağı muafiyet uygulanıyor. Çalışanlar bu kapsamda daha erken saatlerde de işleri için yola çıkabilecekler.



Emlak365.com