Çalışanlara Verilmesi Planlanan Ücretsiz Maskeler İşyerlerine Nasıl Dağıtılacak?

Eczaneler tarafından dağıtılması beklenen ücretsiz maskelerin karmaşıklığa neden olması ve her vatandaşa ulaşmaması nedeniyle, çalışanların çalıştıkları işyerlerinden maske temin etmelerine karar verildi.
Çalışanlara Verilmesi Planlanan Ücretsiz Maskeler İşyerlerine Nasıl Dağıtılacak?

Eczaneler tarafından dağıtılması beklenen ücretsiz maskelerin karmaşıklığa neden olması ve her vatandaşa ulaşmaması nedeniyle, çalışanların çalıştıkları işyerlerinden maske temin etmelerine karar verildi. Bu karar sonrasında kafalarda soru işaretleri oluştu. İşyerlerinden maskeler nasıl ve ne zaman temin edilebilir?

Devlet tarafından vatandaşlara dağıtılacak ücretsiz maskelerin eczanelerden e devlet başvurusu sonrasında alınması bekleniyordu. Henüz tüm ücretsiz maskelerin vatandaşlara ulaştırılamaması ve eczanelerde ücretsiz maske kuyruklarının oluşması nedeniyle yeni bir karar alındı. Bu karar neticesinde yoğunluğu azaltmak için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişiler ile herhangi bir işyerinde SSK’lı olarak çalışıyor görülen kişilerin ücretsiz maskelerini çalıştıkları kurumdan almalarına karar verildi.



Ücretsiz maske dağıtımında gerçekleştirilen değişiklik sonrasında kafalarda yeni soru işaretlerinin oluşması bekleniyor. 10 ve üzeri çalışanı bulunan işyerleri, çalışanlarının maske kullanımından sorumlu olacak. Dağıtımlar işyerleri tarafından yapılacak.



Maskeler İşyerlerine Nasıl ve Ne Zaman Ulaştırılacak?



Kararın açıklanmasının hemen ardından şehirlerde sanayi ve ticaret odalarıyla iletişim sağlandı. Bu iletişimin sonrasında işyerleri için bir liste hazırlandı. Hazırlanan listeler ise Valiliklere iletildi.



Hazırlanan ve valiliklere ulaştırılan listeler ise Sağlık Bakanlığı şirketi olarak görev yapan Uluslararası Sağlık Hizmetlerine ulaştırıldı. Bu şirket tarafından işyerlerine gerekli maskelerin dağıtılması planlanıyor. İşyerlerine çalışanlarına dağıtılması için verilen maskelerin tamamen ücretsiz olacağı belirtildi.



10 ve üzeri çalışanı bulunan işyerlerinin henüz başvuru yapmadılarsa maske ihtiyaçlarının karşılanması için valiliklerle irtibata geçmeleri isteniyor. Eczanelerde yaşanan maske sorununun işyerlerinde de ortaya çıkıp çıkmayacağı şimdiden merak konusu oldu. Bu süreç içerisinde dağıtımın kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.