Çalışma saatleri kısalacak mı? Bakan son dakika duyurdu

Türkiye'de çalışma saatleri için yeni düzenleme uzun süredir gündemi meşgul ederken Bakan Vedat Işıkhan son dakika açıklaması yaptı.
Çalışma saatleri kısalacak mı? Bakan son dakika duyurdu

Bir önceki hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev alan Vedat Bilgin, pandemi sonrasında çalışma saatleri hakkında düzenleme yapılacağını duyurmuştu. Yapılan açıklamada çalışma saatlerinin çok uzun olduğu ve kısaltmaya yönelik olarak düzenlemeye gidilebileceğini belirtmişti. Yapılan açıklamalarda ise yeni çalışma saatinin günde 6 saate çekilebileceği belirtiliyordu.

TÜRKİYE'DE ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞİYOR MU, DÜŞECEK, AZALACAK MI?

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlnik Bakanı Vedat Işıkhan yapmış olduğu açıklamasında "İş kanunuyla ilgili güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu da tekerrür eden, işlemeyen bazı yasalar var. Bir tane 19 kanunla ilgili işlemeyen maddeler var. Çok eskiden geçerli olan maddeler söz konusu. Bunların azaltılmaları yönünde. Ama temel haklar bunlar. Temel hakların yani çalışanların hakları korunarak üzerinde aksayan bir de yeni hizmet modelleri var, yeni işler çıktı. Esnek çalışma, uzaktan çalışma platform çalışma, çalışanlarına yönelik güncel verileri de kapsayacak güzel, çağdaş bir temel kanun. Şu an takvim yok. Sadece ön görüşmeleri gerçekleştirdik. Onu da Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Hatta TİSK’in toplantısında hatırlarsanız orada bir toplantı gerçekleşti.” diyerek belirli bir takvim olmadığını ifade etmişti.

Dün Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından konu hakkında son dakika açıklaması yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan basın mensuplarının "çalışma saatleri azalacak mı?" sorusuna yanıt verek şu anda gündemlerinde böyle bir değişikliğin olmadığını söyleyerek tartışmalara son noktayı koymuş oldu.

Genel Yayın Yönetmeni