Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kimdir, Nerelidir, Hangi Eğitimleri Almıştır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine değişikliği kararları Resmi Gazete'nin 21 Nisan 2021 tarihli sayısında yayımlandı. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Vedat Bilgin görevlendirildi. Vedat Bilgin kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kimdir, Nerelidir, Hangi Eğitimleri Almıştır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süredir konuşulan kabine değişikliği kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan Atama Kararı'na göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kaldırılıp yerine kurulan iki bakanlıktan birisi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Vedat Bilgin atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir?

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 1954 yılında Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Bayburt'ta tamamlamıştır. Lisans eğitimini Haccettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlamıştır. Derece ile lisans eğitimini bitiren Vedat Bilgin İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarında bulunmuştur.

1982 yılında asistanlık sınavına giren Vedat Bilgin Selçuk Üniversitesi'nde asistan olarak çalışmaya başladı. Türkiye'nin en önemli sosyologlarından olan Prof. Dr. Erol Güngör'ün asistanı olarak çalışmaya başladı. 1984 yılında Erol Güngör'ün vefat etmesinin ardından 1984 yılında yine saınava girdi ve Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde önce araştırma görevlisi ardından da öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1995 yılında İngiltere'ye giderek York Üniversitesi'nde doktora çalışması yaptı.

NERELERDE ÇALIŞMIŞTIR?

Vedat Bilgin 2000 yılında Başbakanlık Başdanışmanı olarak görev yaptı. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü olarak atandı. Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı tren Yolu projesi'ni 2002 yılında başlattı. 2003'te bu görevinden kendi isteği ile ayrılıp üniversitedeki görevine geri döndü. 2006 yılında Michigan Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak görev aldı. 2014 ve 2015 yıllarında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı vazifesinde bulundu.

SİYASİ YAŞAMI!

Haziran 2015'te yapılan genel seçimlerde AK Parti'den Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Hükümet kurulamayınca Kasım 2015'te yapılan genel seçimlerinde yine AK Parti Ankara Milletvekili seçildi. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi görevlerinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak da görev yapmıştır.