Canan Kaftancıoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Bakan Soylu Hakkında Tazminat Davası!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.
Canan Kaftancıoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Bakan Soylu Hakkında Tazminat Davası!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu. Kendisine terör örgütleri ile ilişkisi olduğuna dair iddialarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu hakkında Canan Kaftancıoğlu tazminat davası açtı.

Türk siyasetinde geçtiğimiz hafta sonuna damga vuran tartışmalar mahkemeye taşındı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftacıoğlu, kendisi hakkında terör örgütleri ile ilişkisi olduğuna dair iddialarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunup tazminat davası açtı.



ERDOĞAN VE SOYLU HAKKINDA TAZMİNAT DAVASI



CHP tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan için 1.000.001 TL, Bakan Soylu için 1.000.000 TL manevi tazminat davası açtı.



DAVA AÇILMA SEBEBİ NE?



Mahkemeye konu olan gelişmenin detayları hakkında CHP tarafından, Suç duyurusu ve tazminat davaları Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'İstanbul İl Başkanı orada, o zaten DHKP-C militanıdır' ve Bakan Soylu'nun ise 'Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır' twitter paylaşımı sonrası yapıldığı ifade edildi.



SUÇ DUYURUSUNDA DA BULUNULDU



Canan Kaftancıoğlu ayrıca Erdoğan ve Soylu hakkında hakaret, görevi kötüye kulanma, yargı görevi yapanları etkilemeye teşebbüs, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından kamu davası açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.



Emlak365.com