Canan Kaftancıoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya Çok Sert Koruma Cevabı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Tehdit yoktu. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun korumalarını aldım” açıklamasına çok sert tepki gösterdi.
Canan Kaftancıoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya Çok Sert Koruma Cevabı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün gece Habertürk'te katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Süleyman Soylu, 'CHP istanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na tehdit altında olmasına rağmen neden koruma verilmedi” sorusuna yanıt verdi.

BAKAN SOYLU'DAN CANAN KAFTANCIOĞLU'NUN KORUMALARININ ALINMASI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Canan Kaftancıoğlu sorusuna, “Canan Kaftancıoğlu'nun korumalarını aldım. Çünkü tehdit yoktu. Sizi bir tehdidiniz yoksa, bu konuda düzenlenmiş herhangi bir rapor yoksa koruma gerekir mi? Bende kaldırın dedim. Sonra ne oldu? Canan Kaftancıoğlu kimler tehdit edebilir? Biz korumaları aldıktan 15 gün sonra DHKP-C tehdit etti. DHKP-C neden Canan Kaftancıoğlu'nu tehdit etsin.” dedi.

KAFTANCIOĞLU SERT CEVAP VERDİ

Bu açıklamalar üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün bir açıklama yaparak İçişleri Bakanı Süleyman Soyluı'ya çok sert cevap verdi. Süleyman Soylu'yu yalan konuşmak ile itham eden Canan Kaftancıoğlu, “Madem tehdit yoktu neden öncesinde yakın ardından da özel koruma statüsüne alınmışım. Suç örgütleri ile tuttuğu işler ortalığa dökülen devletin utanç vesikası içinde bulunduğu olumsuz durumu başkalarına yönlendirmektedir. Beniam adım Canan Kaftancıoğlu. Benim adım Süleyman Soylu değil ki terör örgütleriyle iş tutayım. Herkesi kendisi gibi zannediyor.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu daha önce de medya aracılığı ile çok defa karşı karşıya geldiler. Bakan Süleyman Soylu, Canan Kaftancıoğlu'nun DHKP-C ile irtibatı olduğunu iddia etmiş ve bu konuda büyük tartışmalar yaşanmıştı. Bugün ise Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya açıklama yoluyla sert ifadeler kullandı. İddialara göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olacak.

Öte yandan Canan Kaftancıoğlu hakkında geçtiğimiz günlerde yargılandığı bir davada mahkemeden zorla getirme kararı çıkarılmıştı.