Cem Yılmaz Satışa Çıkardığı 2 Milyon Dolarlık Villası İçin Vergi Ödeyecek Mi?

Ünlü oyuncu ve şovmen Cem Yılmaz Zekeriyaköy'de bulunan 2 milyon dolar değerindeki havuzlu villasını satışa çıkardı.
Cem Yılmaz Satışa Çıkardığı 2 Milyon Dolarlık Villası İçin Vergi Ödeyecek Mi?

Ünlü oyuncu ve şovmen Cem Yılmaz Zekeriyaköy'de bulunan 2 milyon dolar değerindeki havuzlu villasını satışa çıkardı. Peki satış gerçekleştikten hemen sonra ünlü şovmen villası için elde ettiği gelir üzerinden vergi ödeyecek mi?

Cem Yılmaz Türkiye’de sık sık vergi rekortmenleri listesinde adını gördüğümüz bir isim olarak ifade ediliyor. Bu durumun çok uzun yıllardan bu yana devam ettiği biliniyor. Türkiye’nin en çok kazanan isimlerden biri olduğu ifade ediliyor. Son dönemlerde Zekeriyaköy’de bulunan havuzlu villasını satışa çıkardığı gerekçesi ile gündeme gelmişti. Daha önce kirada olan villasında Başakşehir’de top koşturan Gael Clichy’nin oturduğu açıklanmıştı. Aylık kirasının ise ortalama olarak 50 bin lira olduğu belirtilmişti. Şimdi satışı yapılması beklenen villanın vergisi merak konusu oldu.



Villa Sarıyer Belediyesi’ne bağlı olduğu için rayiç vergi değeri üzerinden binde 2 oranında her yıl ödemekle yükümlü olduğu biliniyor. Aylık 50 bin lira kira geliri aldığını da düzenli olarak bildirmekle yükümlü.



Elde Edeceği Kazanç Üzerinden Vergi Ödemeyecek



Villasını satmadan önce tapuda kendi hissesi üzerinden yüzde 2 oranında bir vergi ödemesi beklenen Cem Yılmaz’ın yanı sıra villayı satın alacak olan alacaklının da yüzde 2 oranında harç ödemek zorunda olduğu belirlendi. ancak villanın satışını gerçekleştirdikten sonra elde etmiş olduğu kazancın üzerinden herhangi bir vergi ödemesi yapmayacak.



Kanunlar çerçevesinde gayrimenkullerini aldıktan 5 yıl sonra satanlar için herhangi bir gelir vergisinin olmadığı, hatta kazancın ne kadar büyük olduğunun da bir anlamının olmadığı ifade edildi.



emlak365.com