Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Genç İstihdam Teşviki ve Yeni Mezunlara İş Müjdesi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası, TOKİ, Emlak Konut Genel Müdürlüğü ve Türkiye Emlak Katılım Bankası, Belediyeler ve belediye şirketleri için gençlere istihdam müjdesi verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Genç İstihdam Teşviki ve Yeni Mezunlara İş Müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile genç mezunlara istihdam müjdesi verdi. Bakan Kurum yapmış olduğu açıklaması ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası, TOKİ, Emlak Konut Genel Müdürlüğü ve Türkiye Emlak Katılım Bankasının, 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe ve 397 belde belediyesinin, belediyelere bağlı yüzlerce idare ve birliklerin, yine belediyelerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketlerin yapacağı tüm projelerde gençlere istihdam sağlayacaklarını söyledi.

TEKNİK PERSONELİN EZ AZ YÜZDE 20'Sİ GENÇ MEZUNLARDAN OLUŞACAK!

Bakan Kurum yapmış olduğu açıklama ile kendisinin de şantiye deneyimi olduğunu belirterek "Bakanlık olarak, 81 ilimizde ve yurt dışında yürüttüğümüz binlerce projemiz var. Hepimiz istiyoruz ki, bu projelerimizde genç arkadaşlarımız da, yeni mezun arkadaşlarımız da görev alsın, çalışsın. Ben de inşaat mühendisliğini bitirir bitirmez bir şantiyede çalışmaya başlamıştım.

Şantiye yılları, bana çok büyük bir tecrübe olarak geri döndü" diyerek halen en büyük heyecanının baretini ve çizmesini giymek olduğunu söyledi. Bakan Kurum yeni mezun gençlerin de bu yoldan yürüyeceklerini, kendilerinin de bu yolu gençlere açacaklarını söyledi.

Getirilen yeni düzenleme sayesinde yeni mezun mimar, mühendis, şehir planlamacısı, peyzaj mimarı, iç mimar ve genç teknikerler görev alacaklar. Belirlenen kurumların yapacağı ihalelerde istihdam edecekleri teknik personellerin en az yüzde 20'isi yeni mezun ya da en fazla 3 sene önce mezun olmuş gençlerden oluşacak. Böylelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Reformu Paketi içerisinde yer alan genç istihdam seferberliği paketini desteklemiş olacak.