Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Son Dakika Salda Gölü Açıklaması: Göle Girilmesi Yasaklanabilir!

Türkiye'nin Maldivleri olarak büyük bir üne kavuşan Salda Gölü yoğun ziyaretçi akını nedeni ile tehlikeye girmişti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Son Dakika Salda Gölü Açıklaması: Göle Girilmesi Yasaklanabilir!

Türkiye'nin Maldivleri olarak büyük bir üne kavuşan Salda Gölü yoğun ziyaretçi akını nedeni ile tehlikeye girmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gölün korunması için bir dizi tedbir kararı alırken yeni yapılan açıklama ile Beyaz Adalar bölgesinde göle girmenin yasaklanabileceği belirtiliyor. Detaylar haberimizde...

Sahip olduğu turkuaz mavisi suyu ve beyaz kumları ile Türkiye'nin Maldivleri adı ile anılmaya başlanan Salda Gölü hakkında yeni açıklama geldi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kendilerine yoğun bir şekilde Salda Gölü'ne girilmesinin yasaklanması yönünde talep geldiğini belirterek durumu değerlendirdiklerini söyledi.



TÜRKİYE'NİN MALDİVLERİ SALDA GÖLÜ İÇİN YENİ YASAK KARARI! SALDA GÖLÜNE GİRMEK YASAKLANACAK MI?



Bakan Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında Salda Gölünü korumak adına göl kıyısında bulunan kamp alanlarını kaldırdıklarını, bu alana araçla girilmesini, gölde çamur banyosu yapılmasını, sigara içilmesini ve mangal yakılmasını yasakladıklarını belirterek bu doğal güzelliği korumakta kararlı olduklarını söyledi.



Salda Gölünün güzelliğini tamamlayan gölü çevreleyen beyaz kumları mutlaka korumak zorunda olduklarını belirten Bakan Kurum "İlerleyen süreçte vatandaşlardan, Burdur'dan talep gelmesi halinde kısmi olarak kısıtlamalara gidilebiliriz. Halk Plajı'nda sorun çok ciddi yok ama Beyaz Adalar hakikaten korunması gereken bir bölge.



Gelinen süreçte önümüzdeki sezondan itibaren Beyaz Adalar bölgesinde bu kısıtlamaya (göle girilmesinin yasaklanması) gidebiliriz. Beyaz Adalar bölgesinde yasaklayıp halk plajı tarafında devam ettireceğiz. Burada da kontrollü bir şekilde, göle zarar vermeyecek şekilde bu süreci yönetmek zorundayız" sözleri ile göre girmenin yasaklanabileceğini duyurdu.



Görüntülerinin yayımlanmasının ardından büyük bir üne kavuşan Salda Gölü büyük bir ziyaretçi akınına uğramış özellikle de hafta sonları vatandaşların yoğun ilgisi sonrası rekor ziyaretçi sayısına ulaşarak popülaritesini arttırmıştı.



Emlak365.com