Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açıkladı: Can Dündar'ın Kaçak Villasına 148 Bin TL Ecrimisil Para Cezası Kesildi!

Villasında kaçak yapılaşma olduğu iddiası ile gündeme gelen firari gazeteci Can Dündar hakkında yeni gelişmeler yaşandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açıkladı: Can Dündar'ın Kaçak Villasına 148 Bin TL Ecrimisil Para Cezası Kesildi!

Villasında kaçak yapılaşma olduğu iddiası ile gündeme gelen firari gazeteci Can Dündar hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 188 metrekarelik hazine arazisinin işgal edildiğini belirleyerek 15 gün içerisinde tahliye edilmesi yönünde tebligat gönderdi. Yine söz konusu işgal nedeni ile Can Dündar'a 148 bin liralık ecrimisil cezası kesildi.

Can Dündar kaçak villa iddiaları ile gündeme gelmişti.



Yurt dışında firari olarak bulunan Can Dündar'ın Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan villası inceleme altına alınmıştı.



CAN DÜNDAR'IN BODRUM'DA Kİ VİLLASI KAÇAK ÇIKTI, 148 BİN LİRALIK PARA CEZASI KESİLDİ!



Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre Can Dündar'a ait olan Muğla Bodrum'da yer alan deniz manzaralı süper lüks villa kaçak çıktı.



Villanın 188 metrekarelik hazine arazisini işgal ettiği belirlenirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde bu durum belgelendi. Bakanlık tarafından hazırlanan raporda "Ruhsata aykırı olarak 27 metrekare orman alanı işgal edilmiş.



Orman arazisini duvarla çevirip villaya katılmış. Villaya kaçak eklenti olarak yine orman alanı içine havuz yapılmış. Villanın 188 metrekarelik kısmı ise maliye hazinesi arazisi içerisinde kalmaktadır" ifadeleri ile imara aykırılıklar dile getirildi.



Kesin olarak yapılan tespit sonrasında bakanlık harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri hem kaçak olan bölümlerin 15 gün içerisinde yıkılması yönünde Can Dündar'a tebligat gönderdi hem de 188 metrekarelik hazine arazisi iştigali nedeni ile 148 bin 144 liralık ecrimisil para cezası kesti.



Emlak365.com