Çevre ve Şehircilik Bakanlığı CBS Operatörü Sertifikası Sınav Tarihi Açıklandı!

Coğrafi Bilgi Sistemleri Operatörü (Seviye 4) Belgelendirme Sınav Duyurusu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı CBS Operatörü Sertifikası Sınav Tarihi Açıklandı!

Coğrafi Bilgi Sistemleri Operatörü (Seviye 4) Belgelendirme Sınav Duyurusu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlandı. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Operatörü (Seviye 4) (Rev. No:00) Belgelendirme sınav duyurusu yayımlandı.



Yayımlanan duyuruya göre CBS Operatörü Belgelendirme Sınavı 11 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu tarihte yapılacak olan teorik sınavdan başarılı sonuç elde eden adaylar 18 Mayıs 2019 tarihinde performans sınavı için yeniden ter dökecekler.



CBS Operatörü Sınavı Nasıl Yapılacak?



Adaylar düzenlenecek olan teorik sınava kendileri için ayrılan bilgisayarlarda e devlet üzerinden açılacak online sınav ekranından giriş yapacaklar.



A2/P1 Performans sınavı için adaylar, sınav başvurusunda tercih ettikleri veya diğer yazılımları ve kendilerine sınav mekânında sağlanan donanım ile veri setlerini kullanarak sınav sorularına/senaryosuna uygun uygulamalar gerçekleştireceklerdir. A2/P1 biriminin ekinde yer alan BY listesinde yer alan kritik adımların başarılması zorunlu olup, toplamda geçer not alınsa bile kritik adımların herhangi birinden başarılı olunamaması durumunda adaylar sınavın bu bölümünden başarısız kabul edileceklerdir.



CBS Operatörü Sınav Başvurusu Nasıl Yapılacak?



Sınava girmek isteyen adaylar başvurularını 22 Nisan ve 2 Mayıs 2019 tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesi üzerinden e devlet şifreleri ile yapacaklar.



CBS Operatörü Başvuru Şartları Nelerdir?



- Coğrafi Bilgi Sistemleri Operatörü (Seviye 4) meslek belgesi sınav başvurusu için herhangi bir mezuniyet şartı yoktur.



- Sınav başvuruları, aksi sınav/başvuru ilan ve duyuruları ile belirtilmedikçe, e-devlet üzerinden yasal kimlik doğrulaması yapılmak suretiyle Aday Portalı üzerinden yapılır.



- Başvuru sahipleri, portalda yer alan tüm bilgi alanlarını (kimlik bilgileri, eğitim durumu, ikametgâh bilgileri, iletişim bilgileri, işveren bilgileri vb.) doğru ve eksiksiz olarak sisteme girmek, kontrol etmek ve güncelliğini sağlamakla yükümlüdür.



- Başvuru sahipleri, Aday Portalı’na giriş yaptıktan sonra portalda tanımlı olan belgelendirme sınavını, katılacağı yeterlilik birimlerini, uygulama sınavlarında tercih edeceği yazılımı ve varsa istenen diğer bilgileri seçerek sınav başvurusu oluşturur.



- Başvurunun tamamlanması için başvuru sahiplerinin başvurusunu ve Belgelendirme Sözleşmesi’ni onaylaması gereklidir.



CBS Operatörü Sınav Ücreti Kaç Lira?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sınav ücreti olarak 150 lira belirlendi.



Emlak365.com