CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP İle İttifak Sorusuna Cevap!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu'na bir ziyarette bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP İle İttifak Sorusuna Cevap!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu'na bir ziyarette bulundu. Bu ziyaretin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Kılıçdaroğlu, HDP ile ittifak sorusuna yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yaptıkları görüşme sonrasında düzenledikleri basın toplantısına HDP ile ittifak sorusu damga vurdu.



Partiler arası görüşmelerde gündeme ittifaklar dönem dönem gelmeye devam ediyor. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu ile Temel Karamollaoğlu arasındaki görüşmenin ardından basın mensupları her iki lidere de sorular yönelttiler. Toplantının en dikkat çekici sorusu ise Kemal Kılıçdaroğlu'na sorulan HDP ile ittifak sorusu oldu.



DÜŞMANLAŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL!



Partiler bir araya gelerek oturup konuşabilmelidirler diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Yasalarla kurulan partiler bir araya gelerek ülke meselelerine dair fikirlerini birbirlerine aktarabilirler. Bunda biz bir sakınca görmüyoruz. Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdırlar. Yasalara göre kurulmuş bir siyasi partiyi düşmanlaştırmak doğru bir tavır değildir. Bu ahlaki de olmaz. Bir siyasi partinin düşüncelerini beğenmeyebilirsiniz, kendinize çok uzak görebilirsiniz, hatta ülkeye zararlı da bulabilirsinzi ama düşman olarak görmek yanlış bir tavırdır.” dedi.



GÖRÜŞMEK İSTEYENLE GÖRÜŞÜRÜZ



HDP hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi bir HDP meselesi ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuluyor. HDP yasa dışı bir siyasi parti mi? Hakkında açılmış kapatma davası veya başka bir şey var mı? Türkiye Cumhuriyeti kanunları HDP'ye siyasi parti diyor mu? Yüksek Seçim Kurulu evet bu bir siyasi partidir ve seçime girebilir diyor mu? O zaman neyi tartışıyoruz? Bir siyasi parti bizimle görüşmek istediğini iletirse biz de görüşürüz. Bu konuda bizim bir sorunumuz yok. Düşünce ayrılıklarımız elbette var ve bunu da kendilerine ifade ederiz, kamuoyu ile de paylaşırız.” ifadelerini kullandı.



HDP İLE İTTİFAK CEVABI!



HDP ile ittifak iddialarına da cevap veren Kemal kılıçdaroğlu, “Daha seçimin ne zaman yapılacağı belli değil biz ittifak gündemine sokulmak isteniyoruz. HDP ile bir ittifak görüşmemiz de yok böyle bir arayışımız da yok.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com