CHP Milletvekili Gürsel Erol Tarih Vererek Partisinin Seçim Kampanyasını Duyurdu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı bir programda ülkenin bu iktidar tarafından daha fazla yönetilmesinin mümkün olmadığını söyledi ve seçim kampanyası için tarih verdi.
CHP Milletvekili Gürsel Erol Tarih Vererek Partisinin Seçim Kampanyasını Duyurdu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı bir televizyon programında 15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren seçim kampanyasına Elazığ'dan başlayacaklarını açıkladı. Bu şartlarda ülkenin daha fazla bu iktidar tarafından yönetilmesinin mümkün olmadığını belirten Erol, krizin gittikçe büyüyeceğini, yokluğun farklılaşıp yoksulluğun giderek artacağını, insanların alım gücünün git gide düşeceğini, bu gibi durumlarda erken seçimin yararı olduğuna dikkat çekti.

TÜRKİYE'NİN SEÇİME İHTİYACI VAR

Halkın mevcut iktidarın devam etmesinde memnun olması durumunda güvenoyu vereceğini fakat memnun değilse alternatif partileri seçerek yeni bir heyecan yeni bir umut yaratacağını, bu anlamda da Türkiye'nin bir an önce seçime ihtiyacı olduğunu söyledi. İktidarı eleştiren Gürsel: "Sayın Cumhurbaşkanı ‘Kadrolar için metal yorgunluğu var’ diyordu ya aslında metal yorgunluk sadece kadrolarda değil kendisinde de başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi 2009-2010 yılına kadar doğru işler yaptı mı yaptı. Ama o zamanki kadrolarına baktığımızda merkez sağda devlet geleneğinden gelen siyasetçiler, Cemil Çiçek gibi, Abdulkadir Aksu gibi, Hüseyin Çelik gibi, Köksal Toptan gibi yani bütün partilerle daha deneyimli devlet geleneğine hakim siyasetçiler o partinin içerisinde etkin oldukları için daha doğru işler yapıyorlar." dedi. Önceden devlet geleneğini bilen siyasetçiler olduğunu, şimdi siyasetin tamamen ticarethane gibi yönetme anlayışı olduğunu dile getirdi.

DEVLETİN GELENEKLERİ, KANUNLARI VAR

Erol, AK Parti'nin siyasi ömrünü tamamladığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçerken devleti anonim şirket gibi yönetme iddiası olduğunu, anonim şirketin şahıs malı olduğunu, devletin öyle yönetilemeyeceğini, devletin gelenekleri, kanunları olduğunu söyledi.

Emlak365.com