CHP'de İBB'ye İşe Alım Krizi Çıktı! Görüntüleri Kimin Sızdırdığı Araştırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alımların taksimatına dair görüntünün sosyal medyaya sızması CHP'de yeni bir krizi başlattı.
CHP'de İBB'ye İşe Alım Krizi Çıktı! Görüntüleri Kimin Sızdırdığı Araştırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alımların taksimatına dair görüntünün sosyal medyaya sızması CHP'de yeni bir krizi başlattı. Video kaydını sızdıranın bulunması için CHP'de çalışma başlatılırken belediyede işe alımlara dair açıklamalar tartışma yarattı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu Ekim ayı değerlendirme toplantısından sızdırılan bir video kaydı büyük tartışmaları beraberinde getirdi. İBB'ye işe alımlarda uygulanan kriterlerin CHP tarafından açıklandığı toplantıda kullanılan ifadeler tepki çekti.



İBB'YE İŞE ALIMLAR HAKKINDA AÇIKLAMA!



Video kaydında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas yaptığı açıklamada, “Çoğumuz biliyor. İlçe başkanlarının da bundan haberi var. Belediyeye 100 kişi işe alınıyorsa bunun 35 kişi CHP'den, 15 kişisi İyi Parti'den, 15 kişisi diğer partilerden ve 20-25 kişi de İBB kariyerden alınıyor.” ifadelerini kullandı.



CHP SESSİZ KALIYOR!



18 Ekim'de gerçekleştirilen toplantıda kullanılan bu ifadeler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alımlarda liyakat tartışmasını başlattı. Konuya dair günlerdir sessiz kalan CHP tarafından kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadı.



GÖRÜNTÜLERİ SIZDIRAN ARAŞTIRILIYOR



Görüntülerin sosyal medyaya sızması CHP'de büyük bir kriz başlattı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bu gelişme üzerine CHP Meclis Grubu'na acil olarak toplantıya davet etti. Bu toplantıda görüntünün nasıl sızdırıldığı konuşulacak.



AK PARTİ'DEN TEPKİ!



Öte yandan AK Parti cephesinden ise bu görüntüdeki açıklamalara çok büyük tepki gösteriliyor. AK parti Grup Başkanveliki Mehmet Muş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve İBB Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu açıklama yaparak tepkilerini ortaya koydular.



Emlak365.com