CHP'den Af Yasası Açıklaması! Düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine Taşıyacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve yürürlüğe giren ceza infaz düzenlemesi için CHP'den yeni adım geldi.
CHP'den Af Yasası Açıklaması! Düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine Taşıyacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve yürürlüğe giren ceza infaz düzenlemesi için CHP'den yeni adım geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yapmış olduğu konuşmasında düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine taşıyacaklarını açıkladı.

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan ceza infaz düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen görüşmeler sonrası onaylandı TBMM görüşmelerini ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasına sunulan yasa düzenlemesi onaylandı.



Yeni gün itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye ilişkin ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeni açıklama geldi. CHP tarafından yapılan yeni açıklamada düzenlemenin iptali için anayasa mahkemesine başvuru yapılacağı açıklandı.



KEMEL KILIÇDAROĞLU'NDAN AF YASASI AÇIKLAMASI



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ve Resmi Gazete kararı ile kabul edilen düzenlemeye dair açıklamalarda bulundu.



T24 canlı yayınına katılan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada söz konusu düzenleme adına atacakları adımları açıkladı. Bu noktada kendisine sorulan "İnfaz düzenlemesi yürürlüğe girdi. CHP Anayasa Mahkemesine infaz yasasıyla ilgili başvuracak mı?" sorusuna yanıt veren CHP Lideri "Biz adaleti sağlamak için Anayasa Mahkemesine başvuracağız. Bu bizim vicdani ve ahlaki görevimizdir." dedi.



Konuşmasında ayrıca sunucunun yasaya sadece 19 CHP'li vekilin 'olumsuz' oy kullandığını hatırlatıp neden diğer vekillerde oylamaya katılıp oy kullanmadılar sorusuna yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu salgın nedeniyle bütün milletvekillerinin parlamentoya gelmesini istemedikleri için ifadelerini kullandılar.



Emlak365.com