CHP'den Hükümete EYT Çağrısı: EYT'liler Açlık Sınırında Kanun Teklifimiz Gündeme Alınsın

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından sunulan kanun teklifinde EYT'li vatandaşların emeklilikleri ile ilgili düzenlemelerin yasalaşması isteniyor.
CHP'den Hükümete EYT Çağrısı: EYT'liler Açlık Sınırında Kanun Teklifimiz Gündeme Alınsın

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından sunulan kanun teklifinde EYT'li vatandaşların emeklilikleri ile ilgili düzenlemelerin yasalaşması isteniyor. CHP kanadından konuya dair açıklama ise Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den geldi. Ömer Fethi Gürer yapmış olduğu konuşmasında EYT'lilerin genç diye emekli edilmediklerini ancak yaşlı diye de iş bulamadıklarını ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların durumlarına dair açıklamalarda bulundu.



EYT'li vatandaşların corona virüs salgınından ciddi bir şekilde etkilendiklerinin dile getiren Ömer Fethi Gürer EYT'li vatandaşlar için bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. Sözcü'de yer alan habere göre Ömer Fethi Gürer EYT'li vatandaşlar adına verdiği kanun teklifine dair de hükümete çağrıda bulundu.



HÜKÜMETE EYT ÇAĞRISI



Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, EYT'li vatandaşların durumlarına dair yapmış olduğu açıklamasında, bu vatandaşların iş bulmakta zorlandıklarını dile getirdi. EYT'li vatandaşların genç diye emekli edilmediklerini ifade eden Ömer Fethi Gürer bu vatandaşların çalışma hayatında da yaşlı oldukları gerekçesiyle iş bulamadıklarını ifade etti.



Ömer Fethi Gürer konuşmasında ayrıca EYT'li vatandaşların corona virüs ile mücadele sürecinde çalışamadıkları için prim yatıramadıklarını ve sağlık hizmetlerinden yararlanmadıklarını ifade ederek bu konuda verdiği kanun teklifini hatırlattı. Hükümete Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların durumları ile ilgili çağrıda bulunan CHP'li Vekil Gürer şu ifadeleri kullandı.



“Bu teklifimiz kabul edilmiş olsaydı, şimdi yüz binlerce vatandaşımız bu mağduriyeti yaşamıyor olacaktı. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bulunduğumuz ortam, EYT'lilerin mağduriyetinin giderilmesi için tüm şartların oluştuğu bir ortamdır. TBMM vakit kaybetmeden yüz binlerle EYT'linin yaşadığı mağduriyeti gidermek için yeni kanun teklifimizi yasalaştırmak için harekete geçmelidir”



Emlak365.com