CHP'den Hükümete İşsizlik Eleştirisi: 95 Ülkenin Daha Fazla

Hükümetin en önemli konu başlıkları arasında yer alan işsizlik sorununa dair CHP'den açıklama geldi.
CHP'den Hükümete İşsizlik Eleştirisi: 95 Ülkenin Daha Fazla

Hükümetin en önemli konu başlıkları arasında yer alan işsizlik sorununa dair CHP'den açıklama geldi. Veli Ağbaba tarafından yapılan değerlendirmelerde hükümete işsiz vatandaş sayısı hatırlatıldı ve bu konuda yapılması gerekenler hakkında açıklamalar yer aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba 2019 yılı sona ermeden yazılı bir açıklama yayımlayarak ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.



CHP'DEN HÜKÜMETE İŞSİZLİK ELEŞTİRİSİ



CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ekonomiye dair açıklamalarının başında Cumhurbaşkanlığıu Külliyesi'nin masraflarına değinerek başladı. Bu konuda sarayın günlük maliyeti 4.5 milyon TL olduğunu iddia eden veli Ağbaba bu rakamın 225 bin asgari ücret demek olduğunu söyledi.



2019 yılına ilişkin değerlendirmelerinde işsizlik rakamları ile ilgili de veriler paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "2019'da Türkiye'de işsiz sayısı 1 milyon civarında artış göstererek 4 milyon 600 bine yükseldi. Geniş tanımlı işsiz sayısı 8 milyona yükselirken, işsiz sayısı dünyada 95 ülkenin nüfusunu geride bıraktı." ifadelerini kullandı.



MAAŞ ZAM ORANLARINA ELEŞTİRİ



Yazılı açıklamasında işçi ve memurlara verilen zam oranlarına da değinen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, rakamları Avrupa ülkelerinde ki rakamlarla kıyasladı.



"Açlık sınırı 2 bin 500 lirayı, yoksulluk sınırı ise 7 bin lirayı aştı. Türkiye 2 bin 324 lira net asgari ücret ile yine AB ülkeleri arasında asgari ücretin en düşük dördüncü ülkesi olmaya devam etti. Memura toplu sözleşmede yüzde 4 zam verildi, memurların yüzde 70'i yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edildi."



Emlak365.com