CHP'den İş Bankası Açıklaması Geldi! Tüm Cumhurbaşkanlarının Mal Varlıkları Hazineye Aktarılsın

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel son günlerin gündemdeki konusu İş Bankası hisselerinin hazineye devrine ilişkin açıklamalarda bulundu.
CHP'den İş Bankası Açıklaması Geldi! Tüm Cumhurbaşkanlarının Mal Varlıkları Hazineye Aktarılsın

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel son günlerin gündemdeki konusu İş Bankası hisselerinin hazineye devrine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu konuda Atatürk'ün mirasını hatırlatan Özgür Özel konuya dair yeni bir öneride bulundu.

Siyaset gündeminin en önemli konu başlıklarından birisi de İş Bankası hisselerinin devri. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından konuya dair yeni gelişmeler yaşanmıştı. Bu gelişmelere ilişkin ise CHP'den yanıt geldi.



CHP'DEN İŞ BANKASI HİSSESİ AÇIKLAMASI



CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.



Bu basın toplantısında gündem başlıklarından ekonomi konusuna, koronavirüs ile mücadele sürecinde atılacak adımlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamalarına kadar çok sayıda konu başlığını ele alan Özgür Özel konuşmasında ayrıca İş Bankası hisselerine değindi.



Özgür Özel İş Bankası ile ilgili yeni bir tartışma başlatılmak istendiğini ifade eden Özgür Özel Bu konuya dair o dönem alınan miras kararlarına ilişkin hatırlatmalarda bulundu. İşte CHP kanadından gelen İş Bankası açıklaması.



Temel argüman şu, 'Atatürk, İş Bankasının hisselerini bırakırken tek parti CHP'ydi. Bu yüzden Hazineye bırakamadı. Hazineye bırakmalı.' Oysa Atatürk 1 yıl önceki vasiyetinde Atatürk Orman Çiftliği'ni Hazineye bırakmıştı. Demek ki Hazineye bırakmayı biliyormuş. İlla Hazineye bıraksın diye söylüyor ya, böyle bir düzenleme yapacakmış ya genel bir düzenleme yapsın o zaman. Genel bir düzenleme daha makul. Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş bütün cumhurbaşkanlarının, her ne vasiyet verirlerse versinler ve miras hukukuna rağmen mal varlıkları Hazineye devredilecek olsun."



Emlak365.com