CHP'li Ağbaba'dan Flaş Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Açıklaması: Sarayı Paylaştıracağız, Makam Araçlarını Satacağız!

Sık sık muhalefet partileri tarafından eleştirilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hakkında CHP Milletvekili.
CHP'li Ağbaba'dan Flaş Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Açıklaması: Sarayı Paylaştıracağız, Makam Araçlarını Satacağız!

Sık sık muhalefet partileri tarafından eleştirilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hakkında CHP Milletvekili

Emlak365.com Mecliste yürütülen 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde tansiyon yükseldi. Muhalefet partileri hükümetin yapmış olduğu kanun değişikliği ile belediyelerin dış borçlanma yetkilerini sınırlandırdığını iddia ederek tasarıya tepki gösterirdi.

CHP'Lİ VEKİL AĞBABA'DAN FLAŞ CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ AÇIKLAMASI GELDİ!

Sık sık muhalefet tarafından eleştirilerin hedefi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hakkında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından yapılan konuşmada son derece sert ifadelere yer verildi. Türkiye'de 1 bütçe olmasına rağmen 2 Türkiye olduğunu iddia eden Ağbaba birinci Türkiye için "şatafat, savurganlık, gösteriş, israf, kayırmacılık, torpil" değerlendirmesinde bulunurken ikinci Türkiye'de yaşayanların ise "yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk, açlık" ile mücadele ettiklerini söyledi.

Ağbaba konuşmasının son bölümünde eleştirilerinin şiddetini arttırarak "Almanya'da 9 bin, Türkiye'de 125 bin makam arabası var. Arkadaşlar, böyle bir şatafat, böyle bir savurganlık olamaz. Maybach'ı Merkel üretiyor, bizimki biniyor.

Bu düzende adalet yok, bu düzende eşitlik yok, bu düzende utanma yok, bu düzende ahlak yok ama bizim umudumuz var. İkinci Türkiye'nin hakkını sizden alacağız, makam aracı saltanatına son vereceğiz, sarayı paylaştıracağız" sözleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hakkında daha önce de CHP tarafından yapılan "paylaştırma" vaatlerine bir yenisini daha eklemiş oldu.