Çiftlik Kredisi Çekmek için Kaz, Tavuk Aldı, Krediyi Kullandıktan Sonra Hayvanları Aç Susuz Ölüme Terketti

İddialara göre Antalya'da çiftlik kredisi çekmek için tavuk ve kaz alan bir kişi, krediyi alınca hayvanları kaderine terketti.
Çiftlik Kredisi Çekmek için Kaz, Tavuk Aldı, Krediyi Kullandıktan Sonra Hayvanları Aç Susuz Ölüme Terketti

İddialara göre Antalya'da çiftlik kredisi çekmek için tavuk ve kaz alan bir kişi, krediyi alınca hayvanları kaderine terketti. Açlık ve susuzluktan hayvanların büyük bir kısmı telef olurken çevre sakinleri söz konusu kişiye tepki gösterdiler.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde yaşanan olayda, iddialara göre bir kişi kaz ve tavuk alarak devlet desteklerinden çiftlik kredisi kullanmak istedi. Bu kredi için gerekli koşulları oluşturuan kişi krediyi aldıktan sonra hayvanları orada bırakıp ortadan kayboldu. Arazide bulunan16 kaz ve 30 tavuk açlık ve susuzluktan öldüler. Ayrıca söz konusu çiftlikte ölmek üzere olan çok sayıda tavuk olduğu tespit edildi.



KREDİ ÇEKMEK İÇİN KAZ VE TAVUKLARI ÖLÜME TERKETTİ



Olaya dair çevre sakinlerinden yapılan açıklamalarda burada bulunan bir kişi 100'e yakın hayvan aldı. Kiraladığı arazide bu hayvanlara özel çiftlik kuracakmış izlenemi veren kişi, devletin sağladığı krediyi kullandı. Krediyi kullanan kişi daha sonra orada bulunan hayvanları öylece bıraktı.



Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeyaşanan olay iki gencin bölgede kavga eden köpekleri ayırmak isterken gelen kötü kokuyu farketmeleri ile ortaya çıktı. Hayvanların yerini tespit eden gençler önce halen ölmemiş olan hayvanlara su ve yem verdiler. Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık yaşanan korkunç olaya dair yapmış olduğu açıklamasında "Bu resmen cinayet. İnsanla hayvan öldürmenin hiçbir farkı yok. Bunu her ne amaçla yaptılarsa yazıklar olsun. Her yere şikayet edip takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.



Bölgeye giderek durumu farkeden gençler ise gördükleri manzara karşısında, Bu hayvanların bir çoğu ölmüş, gerisinin yaşamasını istiyoruz. Hayvanların, bu sıcakta başı boş, sahipsiz bırakılması doğru değil. Havalar aşırı sıcak. Tel örgünün arkasındaki sahipsizce bekleyen hayvanlar öldü. Bu manzara çok kötü. Bu da bir canlı insandan farkı yok. Bu hayvanların yaşamaya hakkı vardı. Ağır bir koku da etrafa yayılmış durumda.” açıklamalarında bulundular.



Emlak365.com