Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Açıkladı! Maske Yasağı Kaldırılıyor Mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de yayınlanan özel programa katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Maske yasakları hakkında kritik bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir süre içerisinde bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklama yapacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Açıkladı! Maske Yasağı Kaldırılıyor Mu?

TRT'de yayınlanan özel programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Her konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan maske yasakları konusunda da önemli ifadeler kullandı. Maske yasakları kaldırılacak mı? Maske yasakları hakkında yeni bir karar alınacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan maske yasakları hakkında ne söyledi?

MASKE YASAĞI KALDIRILIYOR MU?

Koronavirüs ile mücadele gündemi ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan Cumhrubaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte en önemli silahımız maske, mesafe ve hijyen oldu. Sosyal mesafe ve maske ölümcül salgının yayılmasının önlenmesi konusunda büyük bir önem arz ediyor. Sosyal mesafeyi korumaya devam ettiğimiz zaman maskeden de kurtulmak mümkün olabilecektir. Tabiki bu 1,5 metre sosyal mesafeyi korumamız şart olmalıdır. Bundan kesinlikle taviz vermek yok.” dedi.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPACAK

Maske yasakları hakkında konuşmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal mesafeye dikkat ettiğimiz zaman maske yasaklarında bir gevşeme yapılabilir. Ancak üzerine basarak söylüyorum sosyal mesafe korunması şartıyla. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca bu konuda kısa bir süre içerisinde açıklama yapacaktır. Dün kabine toplantısında bizimle bu bilgileri paylaştı.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MASKE YASAĞI AÇIKLAMASI

Maskenin çıkarılabilmesinin mümkün olabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplantılarda arkadaşlarımızla maske yasakları hakkında konuşuyoruz. 1,5 metrelik sosyal mesafeyi koruduğumuz takdirde maskeyi çıkarabiliyoruz. Yaş itibariyle yaşlı insanlarımız var. maske takmaktan gerçekten çok sıkıldılar. Beni belki eleştirecekler ama şimdi bu vatandaşlarımıza hak vermemek mümkün değil. Ancak sosyal mesafeye dikkat ederek maskesiz yolumuza devam edebiliriz. Bir yandan koronavirüs aşıları konusunda gelişmeler yaşanıyor. Bunları yaygınlaştırdıkça, aşılanan vatandaşlarımızın sayısını arttırdıkça daha rahat kararlar alabileceğiz.” şeklinde konuştu.