Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! Bu Bayramda Hangi Köprü ve Otoyollar Ücretsiz, Bedava Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve 8 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında olan köprü ve otoyollardan geçiş, Marmaray ve Başkentray seferleri ücretsiz oldu. Peki, bayramda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz oldu, Osmangazi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bedava mı, yap işlet devret projesi köprüler ve otoyollar hangileri?
Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! Bu Bayramda Hangi Köprü ve Otoyollar Ücretsiz, Bedava Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında Ramazan Bayramı nedeni ile köprü ve otoyollardan geçişin ücretsiz olacağı ilan edildi.

BAYRAMDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ 2021?

8 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan 8/1/2002 Tarihli ve 4736 Sayılı Kanunun 1 inci Maddesinin Birinci Fıkrası Hükmünden Muaf Tutulacakların Tespitine Dair 28/1/2002 Tarihli ve 2002/3654 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3978) karar kapsamında Ramazan Bayramı nedeni ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollardan geçişin ücretsiz olacağı duyuruldu.

BAYRAMDA BEDAVA OLAN KÖPRÜLER VE OTOYOLLAR HANGİLERİ? BAŞKENTRAY VE MARMARAY SEFERLERİ BEDAVA MI, BAYRAMDA ÜCRETSİZ Mİ?

Yayımlanan karar kapsamında bedava olan köprü ve otoyolarda belirlenmiş oldu. 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 00:00 itibari ile başlarken 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 07:00 itibari ile sona erecek. Yani belirlenen köprü ve otoyollardan bu saatler arasında geçiş yapan kişiler ücretsiz geçiş imkanından yararlanabilecek.

Yine 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü 00:00 saati itibari ile 16 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24:00'e kadar Başkentray ve Marmaray seferleri de ücretsiz oldu. Yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı belirtilirken yap işlet devret YİD modeli ile yapılan projeler kapsam dışında tutuldu.

Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretsiz olurken Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli YİD modeli ile yapıldığı için ücretli olacak. Yine YİD modeli ile yapılan otoyolları listesinde yer alan Kuzey Marmara Otoyolu, Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu proeleri de ücretli olacak.