Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Kararlarını Açıkladı! Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunarak alınan yeni kararları duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Kararlarını Açıkladı! Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde ve tüm bakanların katılımı ile kabine toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen bu toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

BAYRAMDA KORONAVİRÜS KURALLARI UYARISI

Koronavirüs ile mücadele konusu hakkında değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Koronavirüs ile mücadelemizde hedeflerimizde herhangi bir sapma yok. Aşılamaya önem vermeye devam etmeliyiz. Ülkemizin normalleşme adımlarını süratle atmasında aşılamada katettiğimiz mesafenin büyük katkısı vardır.

Toplumsal bağışıklık sağlanana kadar temizlik, maske ve mesafe kurallarından taviz vermemeliyiz. Her zaman bu kurallara riayet etmeliyiz. Bayram günlerinde de aynı kuralları uygulamalıyız. Yaşanan güzel gelişmeleri tüm milletimiz görüyor.” dedi.

TÜM ZAMANLARIN İHRACAT REKORU KIRILACAK

Ekonomik gelişmeler hakkında değerlendirme yapan Cumhrubaşkanı Erdoğan, “Turizm sektörü 25 milyon turist hedefine ulaşmak için son süratle çalışıyor. Üretim ve imalat konusunda bir sıkıntımız yoktu. İnşallah 2021'de tüm zamanların ihracat rekorunu kıracağız. Uluslararası yatırımcıların ülkemize ilgisi giderek artıyor.

Pek çok şehrimizde organize sanayi bölgeleri yetersiz kalmış ve yenilerini kurmak için hazırlanıyoruz. Son dönemlerde çok sayıda fabrikanın açılışını yapıyoruz. Yetişmiş eleman sıkıntısı yaşandığı için mesleki eğitimde değişikliklere gidiyoruz. Meslek liselerini sanayilerin içerisinde açacağız.

Kabiliyetli ve birkimli insanlarımız için ülkemizde sunulan imkanlar yurt dışındaki imkanların kat be kat üzerindedir. Geçtiğimiz hafta ekonomi ile kapsamlı bir değerlendirme yapmıştık. Türkiye'nin üzerinde kara bulut dolaştırmak için çalışanların beyhude çaba içerisinde olduklarını görecekler.” ifadelerini kullandı.

DESTEK ÖDEMELERİNE DEVAM EDİLECEK SİNYALİ

Türkiye ekonomisinin döviz kuru, faiz ve enflasyon çerçevesine hapsedilemeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ekonomisinin sadece döviz kuru, faiz ve enflasyon kalemlerine hapsetmeye çalışanlar büyüme ve diğer verileri gözlerden kaçırmaya çalışmaktadırlar.

Vatandaşlarımızın salgın döneminde yaşadıkları sıkıntıları telafi etmek için çok sayıda destek programını uyguladık. Önümüzdeki günlerde gerekmesi halinde bu desteklere de devam edeceğiz.

Geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma alt yapısı ülkemizi istikrar ve güven içerisinde hedeflerine yaklaştırmaktadır. Bugüne kadar çok sayıda krizin üstesinden başarıyla çıktık. İnşallah ülkemizin hedeflerine aynı başarıyla ulaşacağız. Türkiye artık siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir.” ifadelerini kullandı.

OTOYOLLAR VE KÖPRÜLER BAYRAMDA ÜCRETSİZ

Ulaşım alanında yatırımlar hakkında değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bayramda otoyolların ve köprülerin ücretsiz olacağı müjdesini, “Ulaşım alanında 19 yılda 1 trilyon 104 milyar lirayı aşan bir yatırım yaptık. Geldiğimiz noktada hedeflerimizin önemli bir kısmına ulaştık. Yollar, tüneller, köprüler inşa ettik. Demir, hava ve deniz yollarında da önemli adımlar attık. Türkiye'yi küresel lojistik merkez haline getirmek istiyoruz.

Bayram dolayısıyla köprü ve otoyollarda geçişler tamamen ücretsiz olacaktır. Kara yolları ve otoyollarda ücretsiz geçişler Cuma gecesi başlayacaktır.” sözleriyle duyurdu.

BAYRAM İÇİN TEDBİRLER ALINDI

Kurban Bayramı hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurban Bayramı için tüm kurumlarımız hazırlıklarını yürütmektedir. Milletimizin hayatını kolaylaştıracak her tedbir ilgili kurumlarca alınacaktır. Bayram tatili için yola ç.ıkacak tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına riayet etmelerini rica ediyorum.

İçişleri Bakanlığımıza bağlı birimlerimiz bayram boyunca tedbirlere kesintisiz devam edeceklerdir. Tarım ve Orman Bakanlığı da kurban kesimi konusunda hazırlıklarını tamamlamıştır. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı sorunsuz geçirmeleri için devlet birimleri teyakkuz halindedir.” dedi.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN!

Cumjhurbaşkanı Erdoğan bayram tatili hakkında alınan kararı açıklayarak, “Bayram arifesi olan Pazartesi günü yarım gün ve diğer günlerde tam gün tatildir.Pazartesi günün yarım günü idari izin olarak belirleme kararı aldık. Böylece vatandaşlarımız 16 Temmuz Cuma akşamından 26 temmuz Pazartesi sabahına kadar tatil yapabileceklerdir.” ifadelerini kullandı.