Cumhurbaşkanı Erdoğan Kararı İmzaladı! Çok Sayıda Şehrin Sınırı Değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bazı şehirlerin sınırları yeniden belirlendi. İşte alınan karar detayları ve sınırı değişen iller.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kararı İmzaladı! Çok Sayıda Şehrin Sınırı Değişti

Resmi Gazete'de 20 Mart 2021 tarihinde yayımlanan karar kapsamında bazı şehirlerin sınırları değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla alınan karar kapsamında Diyarbakır, Muş, Giresun ve Ordu sınırlarında değişiklikler yapıldı.

İL SINIRI DEĞİŞİKLİKLERİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de yer alan 3677 sayılı karar kapsamında Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde yer alan Şenyayla alanı Muş'a bağlandı. Alınan karara ilişkin Resmi Gazete'de şu bilgi verildi.

“Diyarbakır ili, Kulp ilçesi, Alaca Mahallesi’nde Şenyayla olarak bilinen, Muş-Diyarbakır il sınırı olan Berroşk Komları, Gencuk ve Misur derelerinin kesişim noktasından Billur Deresi’ni takiben Pizar Tepe, 2047 rakımlı Kartal Tepe, Seğla Tepe, Gelyememi Deresi, Vorikamera Tepe güney eteklerinden Muhammetemin Deresi’nden Orta Deresi’nin dere yatağını takiben Murat Nehri ile birleştiği yer arasında kalan bölgenin Muş iline bağlanmasına 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 2'nci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Bu karar çerçevesinde Kulp İlçesi'nde yer alan Şenyaya Bölgesi Muş'a bağlanmış oldu.

Ordu - Giresun Değişikliği

Resmi Gazete'de yer alan bir diğer il sınırı değişikliği ise Ordu Giresun arasında oldu. Karar Giresun Bulancak ilçesi Aydındere Belediyesi ile Ordu Karabüz Yokuşdibi Mahallesi sınırlarının yeninden belirlenmesini sağladı. Yine 20 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında bu iki alan arasında ki sınır yenilendi.

Resmi Gazete'de yer alan değişikliğe ilişkin açıklamada yeni il sınırlarının nereden nereye kapsadığına ilişkin konum bilgisi de paylaşıldı. Bu kararlar sonrası Diyarbakır Muş ve Ordu Giresun il sınırları yenilenmiş oldu.