Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs Toplantısı Sonrası Alınan Kararları Açıkladı!

Tüm Türkiye'nin kilitlendiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak ulusa sesleniş konuşması başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs Toplantısı Sonrası Alınan Kararları Açıkladı!

Tüm Türkiye'nin kilitlendiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak ulusa sesleniş konuşması başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşması ile corona virüsü kapsamında alınacak olan ekonomik tedbirler, kredi borçları için erteleme, vergi borçları, kredi destekleri ve teşvik paketleri gibi uygulanacak olan ekonomik önlemler ve tedbir paketleri açıklanıyor! Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak saat 14:00'te kameraların karşısına geçmiş ve Koranavirüs Zirvesi öncesinden genel bir bilgilendirmede bulunmuştu.



Türkiye'nin aldığı önlemler ile şu anda son derece iyi bir konumda olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan sıkı önlemler ile sürecin bu şekilde sürdürülmesi halinde Türkiye için büyük fırsatların söz konusu olduğunu vurgulamıştı.



KORANAVİRÜS ZİRVESİ SONRASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI İLE AÇIKLAMA YAPIYOR!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 14:00 itibari ile başlayan Koronavirüs Zirvesi sonrasında beklenen açıklamayı gerçekleştiriyor.



Saat 17:00'de sonlanacağı açıklanan toplantı 1 saatten daha fazla gecikme ile sonlandırılmış oldu. Salonda da hijyen için üst düzey güvenlik önlemleri alınırken bakanların oturacağı alanda dahil olmak üzere tüm koltuklar arasında bir sıra boşluk bırakıldı, termal kameralar ile ölçüm yapıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına başladı;



Sözlerimin hemen başında Çanakkale Deniz Zaferimizin 105. yıl dönümünde aziz şehitlerimiz hürmetle yadediyorum.



Rabbim bizi şehitlerimizin kutlu yolundan ayırmasın. İnsanlık tarihi boyunca her dönemde salgın hastalıklar çok ciddi kayıplara neden olmuştur. Tarih kitaplarında bu salgın hastalıklarından çok sık bahsedilmektedir.



Dünyada ağır sonuçları olan salgınlar ekonomik ve siyasi dönüşümlere de neden olmuştur. İnsanlık tarihine pek çok damga vuran olayda bu sürecin izlerini görmek mümkündür. 2012 yılında MERS adı verilen salgın hastalıklarla dünyamız mücadele etmiştir.



2014 yılında ebola salgını, 2016 yılında zika virüsü ile karşı karşıya kalmıştı. İlaç sektöründe yaşanan gelişmeler virüs salgınlarının eskisi kadar ölümcül olmasının önüne geçmektedir. Ancak önüne geçilmediği takdirde salgın hastalıklar kitlesel ölümlere yol açma riskine sahiptir.



Özellikle son aylarda şahit olduğumuz gelişmeleri bu perspekitfden değerlendiriyoruz. Sanayileşme ardından gelen teknoloji ve bilişim devrimleri ile gelişen dünyanın nasıl evrileceği bilinmemektedir.



KORANA VİRÜSÜ SALGININA EN İYİ ŞEKİLDE YAKALANDIK!



Türkiye'nin bu krizi kendi içinde avantajlı bir noktada kendine çevirmesi şart. Bu sürece olabilecek en hazırlıklı şekilde yakalandık.



Liberalizmin en hararetli savunucuları olan Avrupalı ülkeler hastaneleri özelleştirmeye başladı. Bazı ülkeler salgını kendi haline bırakarak ölen ölür kalan sağlar bizimdir anlayışı ile kendi haline bıraktıklarını görüyoruz.



Bir yandan süreci ve sorunları çözecek, bir yandan da geleceğimizi en iyi şekilde inşa etmek için önlemler alacağız.



Dünyanın yöneldiği istikamette 21. asrı Türkiye'nin asrı haline getireceğiz. Aziz milletim, değerli basın mensupları Covid 19 hastalığı ilk olarak Aralık 2019 ayında Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıktı.



Ocak ayının son haftasında Çin yönetimi Wuhan'dan başlayarak virüsün görüldüğü bölgeleri karantina altına almaya başladı.



Ocak ayının sonunda Dünya Sağlık Örgütü salgın kararı aldı. Pek çok ülkeden Şubat ayında yeni vaka haberi gelmeye başladı. Tüm ulaşım araçlarında karantina önlemleri alınmaya başlandı.



Şubat ayında virüs tanısı konulan kişilerin sayısı 40 bini aşmıştı. Filipinler, Japonya, Fransa, Kuzey Kore gibi ülkelerde de ölümler başladı.



İran'da ve İtalya'da virüs salgını hızla yayılmaya başladı. İtalya'da ki ölümler hızla arttı. 11 Mart tarihinde Dünya Sağlık Örgütü dünya çapında pandemi kararı aldı.



Pek çok ülke sınırlarını kapatarak tedbirler almaya başladı. İnsanların günlük hayatında da evde kalmalarını sağlayacak önlemler almaya başladı.



DÜNYA GENELİNDE 200 BİNE YAKIN KİŞİYE kORANAVİRÜS TANISI KONULDU!



Dünya genelinde bugün itibari ile Covid 19 tanısı konulan kişi sayısı 200 bine ölen kişi sayısı ise 8 bine yaklaştı.



Türkiye gelişmeleri an be an takibe aldı. Teşhisten tedaviye kadar herkesi süreç hakkında bilgilendirdik. Pek çok ülkeden gelen yolcuları ülkemize girişte taramadan geçirmeye başladık.



Bilim kurulu tarafından alınan önlemleri süratle hayata geçirdik. 1 Ocak tarihinde Dışişleri, Sağık ve Milli Savunma Bakanlığı ortaklığı ile Çin'de bulunan Türk vatandaşlarını ülkemize getirdik, karantina altına aldık.



3 Şubat tarihinde Çin'e olan tüm uçuşları durdurduk. Bu tarihten sonra da aşamalı olarak önlemleri geliştirdi. İran ile olan tüm geçişleri kapattık. 27 Şubat'da İran, Irak ve Gürcistan ile olan 8 sınır kapımızda sahra hastanesi kurduk.



2 Mart tarihinde Umre'den geçen herkesin sağlık muayenesinden geçirilmesine karar verdik ve 14 günlük karantina uyarımızda bulunduk. 6 Mart tarihinde İtalya'da bulunan yabancı uyrukluların ülkemize girişini yasakladık, Türk vatandaşlarına karantina uygulaması önerdik.



10 Mart tarihinde ilk Covid 19 tanısı konulan kişi açıklandı. 12 Mart tarihinde düzenlenen toplantı ile önemli kararları aldık ve bunları hayata geçirdik. Uzaktan eğitimi hem internet, hem televizyon aracılığı ile vererk tüm çocuklarımızın erişimine uygun hale getirdik.



20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BUGÜN YAPILDI!



Haziran ayında yapılacak olan LGS VE YKS sınavlarının soru hazırlıklarını buna göre yaparken bu sınavların erteleme kararı da açıklayabiliriz. 20 bin öğretmenimizin atamasını bugün yaptık.



Hastanelere ziyaretçi sınırlaması getirdik. Kamu çalışanlarına belirli koşullar altında 12 gün idari izin verdik. Özel kreşler ve anaokullarıını tatil ilan ettik. Ceza infaz kurumlarında görüş ve nakillere ara verdik.



Kültür sanat faaliyetlerini Nisan ayına kadar ertelendik. Kronik hastaların raporlu ilaçlarını süre dolsa da almalarına imkan sağladık. Nisan ayı sonuna kadar kongreleri, konferansları, askeri takbikatları tehir ettik. İhracatçıların alınan kararlardan etkilenmemesi için tüm önlemleri aldık.



TÜRKİYE'DE CORANA VİRÜSÜ TANISI KONULAN KİŞİ SAYISI 98 OLURKEN BİR VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ



Tır güzergahlarını İran yerine Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden yapmaya başladık. Vatandaşlarımıza fahiş fiyatlarla mal satmaya çalışan tüm işletmelere denetimleri sıklaştırdık.



14 Mart'da umreden dönen bir vatandaşımız yeni vaka olarak kayıtlara geçti. 15 Mart tarihinde umreden dönen vatandaşlarımızı karantina altına aldık. Eğlence yerleri ile müze ve kütüphanalerin faaliyetleri durdurduk.



16 Mart tarihinde uçuşların durdurulduğu ülkelerden gelen tüm vatandaşlarımızı 14 günlük karantina altına alınmasının kararını aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı cuma namazı ve vakit namazı için evde namaz kılma kararını duyurdu.



Hızlı sonuç veren Covid 19 laboratuvar testi için üretim tesisi sayısını arttırdık. Uçuş yasağı koyduğumuz ülke sayısını 20'ye yükselttik. Dün itibari ile Covid 19 tanısı konulan hasta sayısı 98'e çıkarken maalesef bir vatandaşımız da hayatını kaybetti.



65 YAŞ ÜZERİ HERKESE KOLANYA VE MASKE DAĞITILACAK, EMEKLİ MAAŞI EVDE ÖDENECEK!



Birinci derece riskli olarak kabul edilen tüm yaşlarımıza devlet olarak ücretsiz kolanya ve maske dağıtacağız.



Kamu bankaları emekli maaş ödemelerini 75 yaş üzeri vatandaşlarımıza isterlerse evde ödeme yapacaklar. Sağlık çalışanlarının yükü çok ağır, bu nedenle vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça hastaneye gitmesinler, aile hekimleri lie tedavi hizmeti almaya çalışsınlar.



TÜRK HAVA YOLLARINA GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ



THY için gereken tüm desteği sağlayacağız.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN AÇIKLANAN EKONOMİK ÖNLEMLER



Yaşanan salgının ekonomiyi olumsuz etkilememesi adına çok önemli kararlar aldık.



Ekonomik etkilerini yakından takip ediyoruz. Ekonomik türbalansa karşı ülkelerin aldıkları önlemleri tek tek analiz ediyoruz.



İş dünyasının talepleri ve öngörülerini de göz önüne alınarak yeni bir yol haritası belirledik. Bu 2 aylık direnme sürecini en iyi şekilde atlatacağız. Tüm senaryolara en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor.



Tüm dünya borsalarının eridiği salgında bizim kaybımız sınırlı kaldı. Şimdi ekonomimiz adına koruma kalkanı olacak bir paketi devreye alıyoruz.



Dün Merkez Bankası piyasalar için önlemler alarak likidite sorunu yaşanmamasını garanti altına aldı. Nisan, Mayıs ve Haziran ayı vadeli açık reeskont kredi anapara ve faiz ödemeleri Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelenerek, azami vade 1 yıl uzatıldı.



İhracatçımız bu sayede bu süreci rahat bir şekilde atlatacak. En büyük önceliğimiz üretiminin sekteye uğramamasıdır.



İSTİHDAM KAYBINA YOL AÇMAYANLARA KREDİ DESTEĞİ SAĞLANACAK!



Kredi limiti olan firmaların likidite ve nakit ihtiyaçlarını hızlıca karşılayacak ve kısıtlamaya gidilmeyecek. Finans kuruluşlarından kredi ödemelerinde esneklik sağlamasını bekliyoruz.



KOBİ'lerin kredi ödemelerine erteleme sağlamasını istiyoruz. 100 milyar liralık bir kaynak setini devreye alıyoruz.



1- Konaklama, sinema, tiyatro, etkinlik organizasyon, otomotiv, lojistik ulaşım, yiyecek içeçek, tekstil, konfeksiyon AVM gibi krizden etkilenen sektörlerin muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6'şar ay erteliyoruz.



2- Konaklama vergisini Kasım ayına kadar uygulamayacağız.



3- Otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemelerini Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 6 ay süre ile erteledik.



4- İç havayolu taşımacılığında 3 ay süre ile KDV oranını yüzde 18 seviyesinden yüzde 1'e indiriyoruz.



5- Covid 19 salgını nedeni ile alınan tedbirler nedeni ile nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi ana para ve faiz ödemelerini asgari 3 ay erteleyecek, bunlara ilave finasman desteği sağlayacağız.



6- İhracatçıya stok desteği vereceğiz.



7- İşlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnafın Halkbank'a olan borçlarını 3 ay süre ile faizsiz erteleyeceğiz.



8- KGF fonunu 50 milyar liraya çıkaracak, öncelik gelişmelerden olumsuz etkilenen firmalar ile KOBİ'lere vereceğiz.



9- Vatandaşlarımız için uygun koşullar ile kredi paketinin devreye alınmasını sağlayacağız.



10- 500 bin liranın altında konut kredisi için yüzde 80 seviyesinden yüzde 90'a çıkaracağız.



11- Temerrüde düşen firmaların kredi siclillerine mücbir sebep yazılmasını sağlayacağız.



12- Asgari ücret desteğini devam ettireceğiz.



13- Mevzuatımızdaki esnek ve uzaktan çalışma modellerini temin edeceğiz.



14- Kısa çalışma ödeneğini devreye alacağız, süreci kolaylaştıracağız. İşçilere geçici gelir desteği sağlayacağız.



15- En düşük emekli maaşını 1.500 liraya yükseltiyoruz.



16- Emeklilerin bayram ikramiyesini Nisan ayı başında ödüyoruz.



17- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uygun olan ihtiyaç sahibi alilere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyon liralık kaynak ayırıyoruz.



18- İstahdamda sürekliliği sağlamak için 2 aylık telefi süresini 4 aya çıkarıyoruz.



19- Tek başına yaşayan 80 yaş üstü yaşlılarımız için periyodik takip programını uygulamaya alıyoruz.



EMLAK365.COM ÖZEL HABERİDİR, AKTİF LİNK BAĞLANTISI VERİLMEDEN HABERİN BİR BÖLÜMÜ YA DA TAMAMI KOPYALANAMAZ / ALINTILANAMAZ...



Emlak365.com-