Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahir Ünal'ı Bakan Mı Yapacak? Mahir Ünal Kimdir?

AK Parti'de yeni dönemde görev alacak isimler arasında Mahir Ünal'ın bulunmaması siyaset kulislerini hareketlendirdi. İddiaya göre Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bakan olarak görevlendirilecek. Mahir Ünal kimdir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahir Ünal'ı Bakan Mı Yapacak? Mahir Ünal Kimdir?

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenen parti yönetimi ve kurulların listeleri ortaya çıktı. Buna göre AK Parti'de uzun yıllardır çok önemli yöneticilik görevlerinde bulunmuş ve şu anda da Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak vazife yapan Mahir Ünal, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde yer almadı.

MAHİR ÜNAL BAKAN OLACAK İDDİASI

Siyaset kulislerin listelerin açıklanmasının ardından oldukça hareketlendi. Özellikle Mahir Ünal gibi yetkin ve medyada ses getirebilen bir siyasetçinin yönetim listesinde yer almamasının bir dinlenme sürecine çekilme gibi yorumlanamayacağı şeklinde görüşler dile getirilmeye başlandı. Aynı kulislere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahir Ünal'ı kabine değişikliği ile yeni bir göreve getirecek. Bakan olmasına artık kesin gözüyle bakılan Mahir Ünal hakkında kulis bilgileri çoğalmaya başladı.

Mahir Ünal dün katıldığı NTV canlı yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilerleyen günlerde kabinede değişiklikler yapacağını açıklamıştı. Yeni göreve getirilecek bakanlar arasında artık en başta görünen Mahir Ünal bugünkü kongre öncesinde Habertürk canlı yayınında, “Çok güzel bir kongre yapıyoruz. Görevden ayrılanlar var ama herhangi bir küskünlük yaşanmıyor. AK Parti'de görev bitmez.” demişti.

HANGİ BAKANLIĞA ATANACAK?

Mahir Ünal hakkında bakan olacağına dair iddialar güçlenmeye devam ederken hangi bakanlığa atanacağı konusunda spekülasyonlar da sürüyor. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan Mahir Ünal'ın bu bakanlık için kulislerde ismi geçmeye başladı.

MAHİR ÜNAL KİMDİR?

1966 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde doğmuştur. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisan eğitimi aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde sosyal yapı ve sosyal değişme anabilim dalında yüksek lisans yapmıştır. Daha sonra İTO'da müşavir olarak çalışma hayatına başlamıştır. 2004, 2009 ve 2007 seçimlerinde AK Parti'ye seçim kampanyası konusunda danışmanlık yapmıştır. Bir döne İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'Nün yönetim kurulu üyeliğini de yapmıştır. Irak, malezya, Lübnan ve Kıbrıs gibi ülkelerde seçim kampanyalarının strateji ekiplerinde vazife yapmıştır. 24., 25. ve 26. dönem Ak parti Kahramanmaraş milletvekilidir. AK Parti'de grup başkanvekilliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti 64. Hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanlığı görevi yapmıştır.

Emlak365.com