Cumhurbaşkanı Erdoğan Sığınmacı Tartışmalarına Son Noktayı Koydu: Asla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin il başkanları toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın gündeminde sığınmacı konusu, seçim ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sığınmacı Tartışmalarına Son Noktayı Koydu: Asla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. 2023 seçimlerine değinen Erdoğan, bu seçimin AK Parti için ya da Tayyip Erdoğan için değil Türkiye için önemli olduğunu söyledi ve CHP Lideri Klıçdaroğlu'nun 'kavgam var' sözlerine çok sert tepki gösterdi.

16. Seçim zaferine hep birlikte ulaşılmasını temenni eden Erdoğan, 2023 seçimlerinin hem ülke hem de AK Parti dönemindeki kazanımların bir muhasebesi, AK Parti'nin 2053 vizyonu olarak siyasi tarihe kaydedileceğini, milli iradenin üstünlüğünün ortaya koyulduğunu söyledi. 2023 yılında yapılacak tercihin, Türkiye'nin en büyük 10 ekonomi arasına girmesi için önemli olduğunu, muhalefetin tek taahhüdünün ise ülkeyi 20 yıl geriye götürmek olduğuna değinen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kavga açıklamasına da gönderme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sığınmacı Tartışmalarına Son Noktayı Koydu: Asla!

SIĞINMACILAR MESELESİ

Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinin yalan yanlış olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dün "Tayyip Erdoğan sığınmacılar meselesini BM'de hiç gündeme getirdi mi" diye soruyor. Eline, diline dursun. Bu zat hiçbir BM toplantısını takip etmemiş. Avrupa ülkeleri ile bu konuda yüzlerce belki binlerce görüşme yaptığımızdan bize verilip de tutulmayan sözleri yüzlerine vurduğumuzdan muhakkak haberi yok. Gerçi bu adamın neyden haberi var ki… Bu zat Allah aşkına ne bilir ki." dedi. Siyasi partilerin sığınmacıları göndermek ile ilgili açıklamalarına da yanıt veren Erdoğan: "Biz bu görevde olduğumuz sürece Allah'ın izniyle kardeşlerimizi bu ülkeden asla geri gönderemeyeceksiniz. Muhacir kardeşlerimize Ensar muamelesi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

FİYAT ARTIŞLARI, HAYAT PAHALILIĞI

Hayat pahalılığına değinen Erdoğan, ekonomi programının ilk ayağının Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomi arasına sokmak olduğunu, ikinci ayağın istihdama öncelik verilmesi, üçüncü ayağın da fiyat artışlarını kontrol altına almak ve gelirleri yükseltmek olduğunu söyledi.

Emlak365.com