Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alkol ve Sigaraya Zam Açıklaması: Aç Sefil Geziyor, Almaktan Vazgeçmiyor!

Son dönemde yapılan ÖTV düzenlemesi sonrasında artan fiyatları ile tartışma konusu olan içki ve sigara hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok konuşulacak açıklama geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alkol ve Sigaraya Zam Açıklaması: Aç Sefil Geziyor, Almaktan Vazgeçmiyor!

Ekonomide yaşanan dalgalanma, yükselen enflasyon rakamları ve değişen ÖTV oranları sonrasında en çok zam gelen ürünler arasında sigara ve alkol ürünleri de yer almıştı. Gelen zamlar sonrasında vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterirken son yapılan zamların geri alınmasını talep etmişti. Yapılan son zammın ardından en pahalı sigara fiyatının 40 TL'ye ulaşması büyük tepki çekmiş, alınan ÖTV miktarları cep yakmıştı.

Yoğun eleştirilerin ardından konu hakkında bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması kapsamında gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kere daha alkol ve sigaraya karşı olduğunu, tüketimi azaltmak için vergileri arttırdıklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖTV, SİGARA VE ALKOLE ZAM AÇIKLAMASI!

Kendisinin her zaman olduğu gibi bugünde alkol ve sigara tüketimine karşı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, programa katılan bir genç tarafından kendisine yöneltilen "sigarada sağlık vergisi" sorusu üzerine "Devamlı artırıyoruz, bundan dolayı da çok rahatsızlar hem suluda artırıyoruz hem sigarada filan artırıyoruz fakat hayret aç, sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alkol ve Sigaraya Zam Açıklaması: Aç Sefil Geziyor, Almaktan Vazgeçmiyor!

Rakıyı almaktan, birayı almaktan geri duymuyor, yeter ki alayım diyor. Gerek sigara gerek alkol bağımlılığı beni ciddi manada rahatsız ediyor" diyerek sosyal medyada büyük yankı uyandıran açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle de doktorların gençlere örnek olması açısından sigara ve alkol tüketmemesi gerektiğini belirterek bu şekilde hep beraber başarıya gidileceğini söyledi.

Emlak365.com